HDP Demirtaş'ın AİHM duruşmasını izleyecek

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli başkanlığındaki HDP heyeti 16-18 Eylül tarihleri arasında Avrupa’da çeşitli temaslarda bulunup eski eş genel başkan Selahattin Demirtaş’ın AİHM'deki duruşmasını takip edecek.

Haberler 16.09.2019 - 01:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP E Genel Bakan Sezai Temelli bakanlnda D likiler Komisyonu E Sözcüsü Feleknas Uca, Hukuk Komisyonu Sözcüsü Aye Acar Baaran ve Mardin Milletvekili Pero Dündardan oluan HDP heyeti 16-18 Eylül tarihleri arasnda Avrupada çeitli temaslarda bulunacak.

HDP tarafndan yaplan yazl açklamada, yaplacak görümelerde siyasal gelimeler, bölgesel sorunlar, Türkiye AB ilikileri, Türkiyenin demokratiklemesi ve HDPli belediyelere kayym atamas gibi güncel konularn ele alnaca belirtildi.

HEYET DEMRTA DURUMASINI DA TAKP EDECEK

16 Eylülde Strazburgdaki halk bulumasna katlacak olan Temelli ve beraberindeki heyet, 17 Eylülde Avrupa Parlamentosunda Avrupa Parlamentosu Kürt Dostluk Grubu ve Avrupa Parlamentosundaki siyasi parti gruplar ile görümeler gerçekletirecek. Heyet ayn gün APde bulunan farkl siyasi gruplarn katlm ile bir basn toplants da düzenleyecek.

Temelli ve beraberindeki heyet 18 Eylül günü, Avrupa nsan Haklar Mahkemesi (AHM) Büyük Dairesinde görülecek olan Selahattin Demirta durumasn da takip edecek. Temaslarn tamamlayan HDP heyeti 18 Eylül günü Türkiyeye dönecek.

Ana Sayfaya Git