HDP, Diyarbakır adaylarını tanıttı

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP), 24 Haziran'da yapılacak seçimlerde Diyarbakır'dan gösterdiği milletvekili adaylarını düzenlediği program ile tanıttı.

Haberler 25.05.2018 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDPnin, Diyarbakrdan 24 Hazirandaki seçimlerde milletvekili aday gösterdii adaylar, Ankaradan kente geldi. Havalimannda partililer tarafndan karlanarak, ehir merkezinde konvoy halinde gezen adaylar daha sonra parti il binas önünde partililere ve basn mensuplarna tantld. Milletvekili aday tantm öncesi HDPnin Diyarbakr Milletvekilleri Ziya Pir, Sibel Yiitalp, Felaknas Uca ve mam Taçer birer konuma yaparak, 24 Haziran seçimlerde HDPnin büyük bir baar elde edeceini söylediler.

ADAYLARIN TANITIMI

Polis ekiplerinin youn güvenlik önlemi alnd HDP Diyarbakr l Bakanl toplanan kalabalk, halaylarla ve sloganlarla milletvekili adaylarn desteklerini sunarken, HDPnin seçim otobüsünden tutuklu bulanan HDP eski E Genel Bakan Selahattin Demirtan konumalar kalabala dinletildi. HDP l E Bakan erif Camc, daha sonra adaylar olan Adnan Selçuk Mzrakl, Salihe Aydemir, mam Taçer, Remziye Tosun, Hiyar Özsoy, Semra Güzel, Garo Paylan, Dersim Da, Musa Farizoullar, Abdurrahim Durmu, Mehmet Temizyüz ve Ferda Fahriolu Akn partililere tantt. Seçim otobüsüne çkan HDPnin Diyarbakr milletvekili adaylar halk selamlamasyla aday tantm program son buldu.

PR: HER BRNZ BR ADAY GB çALIMAYA VARMISINIZ?

HDP Diyarbakr Milletvekili Ziya Pir yapt konumada seçimlere son bir ay kaldn söyledi. HDP Cumhurbakan aday ve HDP milletvekillerinin bir buçuk yldr cezaevinde olduunu hatrlatan Pir, Son bir ay kald. 3 yldr tamamlayamadmz bir ay sonra tamamlayacaz. Cumhurbakan adaymz 1.5 yldr cezaevinde. Herbiriniz bir aday gibi çalmaya var msnz dedi. Ziya Pir, Sibel Yiitalp ve Feleknaz Ucann konumalarnn ardndan yeni adaylar tantld. Diyarbakr halknn HDPnin adaylarna youn ilgisi vard.

RADEMZE POTEK KOYANLARDAN ÖCALACAIZ

HDP Diyarbakr birinci sra aday Selçuk Mzrakl, konumasnda kayym politikasna deindi. Mzrakl, Kayym atayarak irademize ipotek koyan, vekillerimizi cezaevine koyanlardan öcümüzü almaya var msnz? diye sordu. Mzrakl secimlerden zaferle çkacaklarn söyledi.

Ana Sayfaya Git