HDP Eş Genel Başkanı Temelli hakkında soruşturma başlatıldı

HDP Eş Genel Başkanı Temelli hakkında, Van'da katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmayla ilgili iki ayrı suçtan soruşturma başlatıldı.

Haberler 19.02.2019 - 15:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van Cumhuriyet Basavcl tarafndan, HDP E Genel Bakan Sezai Temellinin HDP l Bakanlnca 19 Aralk 2018de düzenlenen Halk Bulumasnda yapt konumann içeriinde suç unsuru olduu gerekçesiyle soruturma açld.

Basavclk, hakknda terör örgütü propagandas yapmak ve Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarn aalama suçlarndan soruturma balatlan Temellinin milletvekili oluu nedeniyle 694 sayl Kanun Hükmünde Kararnamenin 146. maddesinde belirtilen hüküm kapsamnda görevsizlik karar vererek dosyay Ankara Cumhuriyet Basavclna gönderdi.

Van Cumhuriyet Basavcl, geçen hafta da izinsiz yürüyü esnasnda tad, üzerinde 100. gününde Leylaya tecridi krmaya yazl tiörtü almaya çalan kadn polisin kolunu sran HDP Diyarbakr Milletvekili Saliha Aydeniz hakknda görevi yaptrmamak için direnme ve basit kasten yaralama, sosyal medyadaki paylamlar nedeniyle eski HDP Van Milletvekili Nadir Yldrm hakknda da terör örgütü propagandas yapmak ve halk kin ve dümanla tahrik suçlarndan soruturma balatmt.

(AA)

Ana Sayfaya Git