HDP Gençlik Meclisi suç duyurusunda bulunacak

HDP Gençlik Meclisleri, Hasankeyf’te üyelerinin darp edilerek gözaltına alınmasına ilişkin suç duyurusunda bulunacak.

Haberler 14.06.2019 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakr Genç Kadn ve Gençlik meclisleri, Hasankeyfte üyelerinin polisin müdahalesi ile darp edilerek gözaltna alnmasna ilikin Diyarbakrdaki parti binasnda basn açklamas yapt. HDP Milletvekilleri Saliha Aydeniz, Dersim Da, Ömer Öcalan ve Murat Sarsaç, HDP il yöneticileri ve gençlik meclisleri üyeleri de açklamaya katld.

500 K MÜDAHALE ETT

Açklamada konuan HDP Gençlik Meclisi üyesi Ömer Almaç, 12 Haziran günü Batman ve Amed il yönetimi ile birlikte tarihsel hafzaya sahip olan Hasankeyfin ömrü 50 yl olan betona heba edilmesine kar duyarllk oluturmak istediklerini söyledi. Hasankeyfte Ilsu Baraj ile yok edilmek ve sular atnda braklmak istenen tarih ve kültürel mirasa sahip çkma amacyla bir basn açklamas yapmak istediklerini belirten Almaç, basn açklamasna 500 kiilik bir güçle müdahale edildiini kaydetti. Almaç, 30 gençlik meclisi üyesi arkadamz ile Batman ve Amed il yöneticilerimiz faizan saldrlara maruz kald. Basn açklamamz balamadan vahi ve nefret dolu bir saldryla kar karya kaldk. Yakn mesafeden sklan plastik mermiler, coplar ve yine yakn mesafeden sklan biber gazndan nerdeyse tüm arkadalarmz etkilendi diye konutu.

SUç DUYURUSUNDU BULUNULACAK

Orantsz güç uygulayan bu kiiler hakknda suç duyurusunda bulunacaklarn aktaran Almaç, bu basklarn kendilerini yldramayacan, aksine daha güçlendireceini vurgulad.

BAIMLI OLMA, ÖZGÜR OL

Ne olursa olsun her yerde ikenceci ve doa düman zihniyetin karsnda duracaklarn söyleyen Almaç, tüm demokratik çevreleri, Baml olma, özgür ol iaryla Hasankeyfe sahip çkmaya çard.

Basn açklamas Basklar bizi yldramaz ve Direne direne kazanacaz sloganlaryla sona erdi.

Ana Sayfaya Git