HDP grup önerisi reddedildi...

HDP'nin grup önerisinin oylamaya sunulduğu gün Tahir Elçi hakkında konuşan Boynukara takdir aldı

Haberler 30.11.2016 - 02:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tahir Elçi, PKK terör örgütü tekerine çomak sokan biriydi açklamas AK Partili Boynukara tarafndan yapld.

AK Parti Adyaman Milletvekili Adnan Boynukara, eski Diyarbakr Baro Bakan Tahir Elçinin katilinin terör örgütü PKK olduunu öne sürerek, Elçi, klasik PKK akakçs deildi, PKKnn yanllarna ayna tutan biriydi. Bu anlamda terör örgütünün tekerine çomak sokan bir insand. Sadece bu nedenle bile hedefe konulduuna inanyorum. dedi.

HDP, Danma Kurulu toplanamad için Elçinin öldürülmesiyle ilgili aratrma önergesinin bugün görüülmesini grup önerisi olarak Genel Kurula getirdi.

AK Parti Adyaman Milletvekili Adnan Boynukara, grup önerisi aleyhinde yapt konumada, demokrasiden, sivil siyasetten yana olan Elçinin öldürüldüünü ifade etti.

Elçinin olayn meydana geldii yerde olmasnn nedenini soran Boynukara, Elçinin, PKK terörüne dikkat çekmek, Diyarbakrn tarihi, doal deerlerini korumak için orada olduunu belirtti.

PKK tezlerine kar çkanlar hedefe koydu

Terör örgütlerinin doasnda ara renklerin olmadna iaret eden Boynukara, terör örgütü PKKnn da kendi tezlerine kar çkanlar hedefine koyduuna, Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinde, PKKnn hedefinde olan kitlenin az olmadna dikkati çekti.

Boynukara, Elçinin öldürülmesinin, Musa Anter olayn hatrlattn dile getirerek, Elçinin katledilmesi olaynn gözda olduunu, PKKnn sklkla bavurduu gözda stratejisinin bir ürünü olduunu belirtti. Terör örgütünün, baarszl ve yanllarnn tartlmasndan korktuunu, bunun özeletiriye dönütürüleceini bildiini, tek yol ve çknn öldürmek olduunu vurgulayan Boynukara, PKK terör örgütünün bu stratejisini ortaya koyan onlarca örnek verebileceini anlatt.

Terör örgütünün televizyon kanalnda yorumcunun, olaydan ksa süre önceki sosyal medya paylamnda, PKKya tek laf söyleyenin yaam hakk olmadn belirttiini kaydeden Boynukara, bunun bir tehdit olduunu vurgulad.

Boynukara, Elçinin bu açklamadan ksa bir süre önce, ehirlere inen yasad silahl gruplarn ilçelerden ayrlmasn ve hendeklerin kapatlmasn söylediini anmsatt. Elçinin bu açklamadan dolay hedef olduunu dile getiren Boynukara, Elçi iyi bir hukukçu, insan haklar savunucusu, deerli bir insand. PKK ve türevleri için ise varl tehdit, ölüsü ise yararlanlacak malzemeydi. Ben katilin PKK olduunu söylüyorum. Elçi, klasik PKK akakçs deildi, PKKnn yanllarna ayna tutan biriydi. Bu anlamda terör örgütünün tekerine çomak sokan bir insand. Sadece bu nedenle bile hedefe konulduuna inanyorum. Rahmetle anyorum. diyerek sözlerini tamamlad.

Bu arada HDP Adana Milletvekili Meral Dan Beta, Anma. diye laf att.

Betan sözlerini sürdürmesi üzerine Boynukara, Tahir Elçi PKKl deil. Var m itiraznz? Siz savc msnz? diye karlk verdi.

HDPliler ile AK Partililerin karlkl laf atmalarnn devam etmesi üzerine TBMM Bakanvekili Pervin Buldan, birleime ara verdi.

Arann ardndan görümelere devam edildi.

Konumalarn ardndan yaplan oylamada HDPnin grup önerisi kabul edilmedi.

Ana Sayfaya Git