HDP, grup toplantısını Diyarbakır’da gerçekleştirecek

HDP Sözcüsü ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, partilerinin TBMM Grup Toplantısı'nı yarın Diyarbakır'da yapacaklarını açıkladı.

Haberler 25.07.2017 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Sözcüsü ve anlurfa Milletvekili Osman Baydemir, Yarn grup toplantmz Diyarbakrda yapacaz. iddetsiz, tasz, sopasz, en ufak bir iddet enstrüman olmakszn tamamen bir vicdan ve adalet direniini ortaya koyacaz. 7 gün 24 saat açk alanda vicdan, demokrasi, eitlik, özgürlük adalet ve onurlu bar için nöbet tutacaz. dedi.

Baydemir, HDP Grup Yönetim Toplant Salonunda düzenledii basn toplantsnda, sansürün kaldrlnn yl dönümü olduunu belirterek, Sansür, bask, haber alma ve medyann da haber yayma hakk açsndan baktmzda bugün özü itibariyle Basn Bayram deil kara bir bayramdr. dedi.

HDP E Genel Bakan Selahattin Demirta ve milletvekillerinin 163 gündür rehin alndn ileri süren Baydemir, Demirtan sözlerinden ve muhalefetinden dolay cezaevinde bulunduunu ve yargnn adeta Demirta cezalandrmakla görevlendirildiini iddia etti.

Partilerinin TBMM Grup Toplantsn yarn Diyarbakrda yapacaklarn belirten Baydemir, öyle devam etti:

iddetsiz, tasz, sopasz, en ufak bir iddet enstrüman olmakszn tamamen bir vicdan ve adalet direniini ortaya koyacaz. 7 gün 24 saat açk alanda vicdan, demokrasi, eitlik, özgürlük, adalet ve onurlu bar için nöbet tutacaz. Demirta, milletvekillerimiz, belediye bakanlarmz cezaevinde olduu sürece, kayyum uygulamalar, OHAL rejimi devam ettii, KHKlarla insanlarn ekmeine göz dikildii müddetçe devam edeceiz.

lk hafta Diyarbakrda olacaz. Diyarbakrdan sonraki hafta stanbulda, ardndan ise Van ve zmirde olacaz. Bir ay kesintisiz dört bölgede, vicdan ve adalet direnii olacak. Açk alanda grup toplants yapacaz. Grup toplants yaptktan sonra ayrlmayacaz. 7 gün 24 saat o alanda kalacaz. Eylül ay boyunca da durmayacaz. Türkiye genelinde onurlu bar mitinglerini organize edeceiz.

Ana Sayfaya Git