HDP heyeti YNK ve Goran hareketi ile görüştü

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli başkanlığındaki heyet YNK ve Goran hareketi ile görüştü. Görüşmede, bölgesel sorunlar ve çözüm yolları, ulusal birlik gibi temel konular ele alındı.

Haberler 11.09.2019 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) heyeti, ziyaretleri kapsamnda Celal Talabaninin partisi Kürdistan Yurtseverler Birlii (YNK), Deiim Hareketi (Goran), Yeni Nesil Koalisyonu (Nif N) partileriyle görütü. Heyet sabah saatlerinde de Saddam Hüseyin döneminde ikence merkezi olarak kullanlan Kzl Cezaevinde incelemelerde bulundu. Temelli bakanlndaki heyet, dün Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile programn tamamlayacak.

HDPNN K. IRAK TEMASLARI

HDP heyetinin 7 Eylül tarihinde balayan ziyaret kapsamnda imdiye kadar Hewlrde KDP Lideri Mesut Barzani, Bölge Bakan Neçirvan Barzani, Babakan Mesrur Barzaninin yan sra Yekgirt (Birlik Partisi), Komela slam, Zehmetkan (Emekçiler Partisi) gibi partilerle görümeler gerçekletirdi. Heyet, Süleymaniyede ise Irak Cumhurbakan Berhem Salh ile görütü.

Yaplan görümelerin tamamnda, bölgesel sorunlar ve çözüm yollar, Ulusal birlik, bar meselesi gibi öncelikli konular ele alnd. Kürdistan Bölgesel Yönetimi yetkilileri yaptklar açklamalarda bar için sorumluluk üstlenmeye hazr olduklarn belirtirken, sorunlarn diyalogla çözülmesi çarsnda bulundu.

Ana Sayfaya Git