'HDP Kandilin ağzına bakıyor'

HDP'nin referanduma dair "hayır" tavrını Diyarbakır'da sert dille eleştiren Eker, "PKK'nın talimatlarına uymaktan ve onlara karşı sessiz durmaktan başka yaptığı hiçbir şey yok. Kandile ve PKK'nın ağzına bakıyor"

Haberler 13.02.2017 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDPnin referanduma dair hayr tavrn Diyarbakrda sert dille eletiren AK Parti Genel Bakan Yardmcs Mehdi Eker, PKKnn talimatlarna uymaktan ve onlara kar sessiz durmaktan baka yapt hiçbir ey yok. Kandile ve PKKnn azna bakyor derken, Reformla Türkiyenin önünü açacaz ve Türkiye ekonomi, siyasi, demokratik ve medeniyet ina etme hedefleri sürecine çok daha hzl admlarla yaklaacak. dedi.

UBAT AYI L DANIMA MECLS

Ak Parti Diyarbakr l Bakanlnca koordine edilen ubat Ay l Danma Meclisi Toplants bir otelde düzenlendi. Danma Meclisi toplants, okunan Kuran- Kerim tilavetiyle balarken, divan bakanlnn oluturulmasndan sonra, konumalara geçildi. Toplantya, AK Parti Genel Bakan Yardmcs Mehdi Ekern yansra, Diyarbakr Milletvekili Ebubekir Bal, Eski Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakan Mutbettin Arzu, l Bakan Muhammed Dara Akar, Merkez dahil 17 lçe Bakan ve Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayda partili ve Belediye Meclis üyeleri katld.

l Bakan Darann ksa açl konumasndan sonra kürsüye gelen Eker, nisan aynda yaplacak referandumda milletin kararnn önemli olduuna vurgu yaparak, Türkiyenin daha rahat kalknmas, meselelerini daha kolay çözebilmesi ve duasn ald mazlumlarn hakkn savunabilmesi için bir sistem deiikliine ihtiyac olduuna dikkat çekti. Eker, öyle konutu:

CUMHURBAKANLII SSTEM

Bu milletin gönlünde Allahn izniyle Recep Tayyip Erdoan sevgisi var. Recep Tayyip Erdoann hiçbir endiesi yok, milletin gönlünde yeri hazr. Cumhurbakanmzn gönlünde ve yüreinde millete hizmet var, milletin önünü açma var. Milleti tarih önünde devrald bir noktadan daha ileri bir noktaya tama azmi ve kararll var.

Cumhurbakanl sistemiyle birlikte koalisyon hükumetlerinin ebediyen tarihin çöplüüne atlacan kaydeden Eker, artk eskisi gibi olmayacan ve istikrarl bir hükümet kurulacan ifade etti.

CHP VESAYETç, BÜROKRATK OLGAR

Kendilerinin bürokratik vesayetle ve bürokratik oligariyle mücadele ettiklerini belirten Eker, Anamuhalefet partisinin rejim tehlikeye giriyor, rejimi deitiriyorlar söylemleri cehaletten öteye bir anlam tamamaktadr. CHPnin lügatnda hayrclktan baka bir kelime yok. Birinci boaz köprüsünden bugüne kadar bu milletin hayrna ne zaman hayrl adm atldysa, hangi reform yapldysa CHP engellemek için urat. Hereye hayr diyor. Ne getirilse hayr diyor. CHPnin kafas vesayetçi ve bürokratik oligariden sürekli besleniyor. Biliyoruz ki CHPnin milletle barmaya ve bulumaya niyeti yok. çünkü milletle barsa ve milletin deerlerine sayg duysa mutlak surette bu aziz millet o partiye oy verir. Yeter ki milletin deerlerine hakaret etmesin. Millete kendi istekleri dnda oy verdikleri zaman aziz milletimize bidon kafallar demesin. Ama bunlarn böyle bir ey yapmaya niyeti yok. diye konutu.

KANDLN VE PKKNIN AZINA BAKIYOR

HDPnin adnn içerisine bar ve demokrasi koyduklarn ancak uygulamalarnda bar ve demokrasinin olmadn dile getiren Eker, konumasn öyle sürdürdü:

HDPnin, terör örgütü PKKnn talimatlarna uymaktan ve onlara kar sessiz durmaktan baka yapt hiçbir ey yok. Türküyle, Kürtüyle, Lazyla ve çerkeziyle bu milletin yararna olan bir eyde onlarn bir katks yok. Kandile ve PKKnn azna bakyor. Halbuki onlara kar durmas lazm. Halk sana oy verdiinde Gel memleketin meselelerine çözüm üret dedi. Halk sana nereden geldii ve hangi karanlk odaklara hizmet ettiini bilmeyen PKK teröristlerine, onlarn açtklar çukur ve barikatlara destek ol diye oy vermedi.

çIKAR VE MENFAAT BRL BULUNUYOR

Türkiyenin tarihinin en zorlu döneminden geçtiini dile getiren Eker, FETÖnün ülkedeki dindar insanlarn duygularn istismar ettiini belirtti.

Eker, Onlardan topladklar paralar alp Avrupa, ABDde Müslümanlarn, Türkiyenin ve AK Partinin aleyhine faaliyet yapan karanlk lobilere aktardlar. Sadece lobi irketine geçen sene FETÖ terör örgütü elemanlarnn bir tek Türkiye aleyhine lojistik yapsn diye verdikleri para 8 buçuk milyon dolar. Bu kadar hain ve zalimler. ifadelerini kulland.

FETÖ, PKK ve DEAn arasnda çkar ve menfaat birlii var. diyen Eker, konumasn öyle tamamlad: Bunlarn hepsi ayn yerlerden besleniyor. Kablolar birbirine bal o kablolar da birtakm karanlk enerji odaklarna baldr. Türkiyenin Türkleri, Kürtleri, Araplar, çerkezleri, Bonaklar ve bütün mazlum corafyalar temsil ettii için Türkiyeye kar hain bir ittifak var. Reformla Türkiyenin önünü açacaz ve Türkiye ekonomi, siyasi, demokratik hedeflerine ve medeniyet ina etme hedefleri sürecine çok daha hzl admlarla yaklaacak.

Ana Sayfaya Git