HDP kepenk indirdi?

Çocukları'nın "dağa" götürüldüğünü iddia eden ailelerin HDP binası önündeki eylemi sürerken, aile sayısı arttı. HDP eylemcilerin sayısı artınca İl binası girişindeki "kepengi" indirdi.

Haberler 04.09.2019 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda cuma gününden beri oullar Süleyman çetinkayadan haber alamayan aile, evlatlarnn daa kaçrldn iddia ederek HDP Diyarbakr l Bakanl önünde oturma eylemi balatt. çetinkaya ailesinin eylemi sürerken, 10 yanda olan olu Azadn teröristlerce daa kaçrldn dile getiren Remziye Akkoyun da oturma eylemine katld.

Kepenkleri kapattlar

çetinkaya ile Akkoyun alilerin oturma eylemi sürerken, Biçer ailesi de oullar Mustafa Biçerin daa kaçrldn ifade ederek, oturma eylemine elik etti. HDP Diyarbakr l Bakanl önünde oturma eylemi yapan ailelerin says artnca, parti binas giriindeki kepenk HDPlilerce kapatld. Kapatlan kepenge ramen 3 aile, oturma eylemini sürdürüyor.

Anne Fevziye çetinkaya, Köydeki evimin kapsn kapattm, eim ve çocuklarmla buraya geldim. çocuum gelmeden buradan gitmem derken gözüyal baba ahap çetinkaya Madem çok istiyorlar önce kendi çocuklarn göndersinler. Benim gibi fakir ve zavall insanlarn çocuklarn gönderiyorlar. Bu kadar zulüm yaplamaz dedi.

Olunun Suriyenin Tel Abyad ehrindeki eitim kamplarnda olduunu söyleyen Ayegül Biçer,Neyin davasdr, daa çkp savayorlar? çoluk çocuumuzu önümüzden koparyorsunuz; neyin davasdr bize söyleyin, biz de sizin peinizden koalm. Kesinlikle ben bunu kabul etmiyorum dedi. Baz sivil toplum kurulularnn temsilcileri, eylemi sürdüren aileleri ziyaret etti.

HABER MERKEZ

Dün sabah saatlerinde oullar daa kaçrldn öne sürerek HDP Diyarbakr l Bakanl önüne gelerek oturma eylemi balatan çetinkaya ve Akkoyun ailelerinin ardndan 10 aydr çocuklar Mustafa Biçerden (18) haber alamayan Biçer ailesi de HDP önünde oturma eylemi balatt. Parti binas önünde oturma eylemcilerin says artnca, HDPliler il binasna giriindeki kepengi kapatt.

Diyarbakrda yaklak bir hafta önce anne Hacire Akar, olu Mehmet Akarn HDPlilerce daa kaçrldn belirterek, olu gelene kadar, HDP l Bakanl önünden ayrlmayacan söyledi. Oturma eyleminin 5inci gününde olu ortaya çkan Akar, eylemini sonlandrd. Mehmet Akar çkarld mahkemece ev hapsi cezas alarak, ailesine kavutu.

ALELER çOCUKLARIMIZI GÖNDERSNLER

Dün de HDP Diyarbakr l Bakanl önüne gelen çetinkaya ailesi, oullar Süleyman çetinkayann HDPlilerce Suriyeye kaçrldn öne sürerek, oturma eylemi balatt. Eil ilçesinde yaayan baba Süleyman çetinkaya, ei ve 4 çocuu ile yapt oturma eyleminde olunun cuma gününden beri kayp olduunu belirterek, bulunmasn istedi. çetinkaya, çocuum sürekli HDP l Bakanlna geliyordu. Haftada 2 gün burada kalyordu. Geçen cuma günü saat 18.00den sonra telefonuna ulalamad. Pazartesi karakola gittim. Karakol aratrd, Mardinde bir kadnla Suriyeye göndermiler. HDPlilerle görütüm, Bizim haberimiz yok diyorlar. Yalan söylüyorlar. çocuum gelene kadar biz gitmiyoruz. Niye bunlarn çocuklar yok mu? Onlar göndersinler. Öyle parti severlerse, da severlerse gitsinler. Ayrmclk yapyorlar, zulüm yapyorlar. sterlerse çocuumu getirebilirler. Hangi saat isterlerse getirebilirler. Örgütle balantldrlar dedi.

Anne Fevziye çetinkaya da çocuuna kavumak istediini belirterek, çantam dolu ta. Eer çocuumu getirmezlerse buray talayacam. Benim baka bir davam yok. çocuumu getirsinler diye konutu.

BR ANNE DAHA OTURMA EYLEM BALATTI

Oullar Süleymann HDPlilerce PKKya katlmas için daa kaçrldn iddia ederek oturma eylemi balatan çetinkaya ailesinin ardndan, 4 yl önce 10 yanda olan olu Azadn daa kaçrldn öne süren Remziye Akkoyun da oturma eylemine katlarak destek verdi. 4 yldr olunu bulmak için mücadele verdiini, ancak sonuç alamadn ifade eden Remziye Akkoyun, HDP önünde oturma eylemi yapan ailelerden güç aldn ve onlarla birlikte olu getirilinceye kadar eylemine devam edeceini söyledi.

HDPLLER LE ALELER ARASINDA GERGNLK

Oturma eylemi sürerken annelerden Fevziye çetinkaya, HDP il binasna ta att. Bir süre sonra binadan çkan partililer, çetinkaya ailesiyle tartma yaad. Tartma srasnda aileler ile HDPliler arasnda çkan gerginlik polis tarafndan önlendi. Gerginlik srasnda çetinkaya ailesinin fertlerinden Aysel Bozkurt, HDPli yöneticilere yönelik unlar söyledi:

Senin olun daa gitsin, bakalm sen oturuyor musun, oturuyor musun? Bizim canmz gitmi, senin umurunda m? Gönderdiniz, yalan m? Kaç tane genç topran altnda. Diyarbakrda genç brakmadnz, ya cezaevinde ya topran altndalar. Balarm sizin Kürdistan davanza. Fakir fukarann çocuu daa, ben koltuklarda. Altnz insanlar daa göndermeye. Size verecek çocuumuz yok, getirin. Bunlarn çocuklar lüks okullarda okuyor. Yeter artk topran alt genç doldu, nereye kadar?

çocuk daa gönderilmi, hepsi de biliyor. Kayyum olaylarnda çocuu oturma eylemine sokuyorlard. Her eyi çocua yaptryorlard. Sonunda da çocuu daa gönderdiler. Bütün parti onu tanyor. Bir de diyorlar ki; Tanmyoruz. Siz onu maa olarak kullandnz, yeter artk. Artk HDPye verecek çocuklarmz yok. 30 yldr bu oyun sürüyor. Yeter artk insanlar biraz gözünü açsn. Bize verilen tepki de kendi ayplardr. Bunlarn ekmeine ya sürmedik, eer sürseydik tepki almazdk.

Baba ahap çetinkaya da Benim çocuum sürekli buradayd. Buradan baka bir yere gitmedi. Beynini ykamlar. diye konutu.

GELEN ANNE SAYISI ARTTI, HDP KEPENK KAPATTI

çetinkaya ve Akkoyun ailelerinin ardndan 10 aydr çocuklar Mustafa Biçerden (18) haber alamayan Biçer ailesi de HDP önünde oturma eylemi balatt. Parti binas önünde oturma eylemcilerin says artnca, HDPliler il binasna giriindeki kepengi kapatt.

ANNE AYEGÜL BçER: OLUMU ONLARA BIRAKMAYACAIM

HDP Diyarbakr l Bakanl önünde oturma eylemi yapan annelerden kanser hastas Ayegül Biçer (35), olu Mustafa Biçerin (18), PKK/YPGliler tarafndan kaçrldn söyledi. Tek olu Mustafa Biçer kaçrldndan bu yana çok zor günler geçirdiklerini anlatan anne Biçer, 17 Kasm 2018 Cumartesi sabah evden çkt. 2 gün sonra bizi arad. Bizi aradnda YPG ile beraber olduu söylendi. YPG yetkilileri, bizimle konutu. Kesinlikle ben onlara olumu brakmayacam, mücadele ediyorum ve etmeye de devam edeceim. 10 ay bitirdik, ne ses var ne de seda. Kendi evimizde oturamaz hale geldik, yediimiz yemekten hiçbir ey anlamaz olduk. Ben hastaym, olum hastalm biliyordu. Kanser hastasym 3 yldr mücadele ediyorum. Tek olumdu. Olumu neden benden aldlar? Fakirlikle büyüttüümüz evlatlarmz niye yüreimizden kopartp götürüyorlar. Ben sonuna kadar burada oturacam, kendi mücadelemin peini de kesinlikle brakmayacam. Varsa baka annelere de sesleniyorum, gelin hep beraber oturup bu mücadeleyi devam ettirelim. Ya ölüsüyle ya dirisiyle evlatlarmz istiyoruz diye konutu.

Olunun Suriyenin Tel Abyad ehrindeki eitim kamplarnda olduunu söyleyen Ayegül Biçer,HDPlilere de sesleniyorum ne Kürtlük davasdr? Ben Kürtüm, hiç kimse bana karmam, u ana kadar devlet evimde hiçbir zulüm yapmam. Neyin davasdr, daa çkp savayorlar? çoluk çocuumuzu önümüzden koparyorsunuz; neyin davasdr bize söyleyin, biz de sizin peinizden koalm. Kesinlikle ben bunu kabul etmiyorum dedi.

ALELERE STKLARDAN DESTEK

Baz sivil toplum kurulularnn temsilcileri, eylemi sürdüren anne çetinkayay ziyaret ederek destek açklamas yapt. Memur-Sen l Bakan Yunus Memi, siyasi partilerin temel amacnn, ülkelerin çkarlar dorultusunda hareket etmek olduunu savunarak, Maalesef siyasi partilerin, çocuklarn hücre evlerinde, kafalar bulandrlarak örgütün kucana yönlendirilmesi eklinde davranmas ciddi ekilde sivil toplum kurulular olarak bizleri rahatsz etmektedir. dedi.

çOCUKLARIMIZ DAA YÖNLENDRLYOR

Bugün yine 17 yanda lise örencisi bir çocuun ayn ekilde daa yönlendirildiini örendik. Bunun gibi yüzlerce çocuun ailelerinin kalplerinin yaral oluu üzerine söylüyoruz ki; bütün aileler çocuklarna sahip çksn. ifadelerini kullanan Memi, sözlerini öyle sürdürdü: Maalesef çocuklarmz art niyetli insanlar, i ve a ile kandrarak, ellerine silah vererek, daa yönlendiriliyor ve onlar PKKnn kucana itiyorlar. Dolaysyla örgüt u anda hem Türkiyenin bana hem de slam ümmetinin bana bela olmu ekilde. D mihraklarn elinde Kürtleri temsil etmeyen ama kendini Kürtleri temsil ediyormu gibi gösteren bir örgüt var. Siyasi partilerin, bölgede özellikle HDPnin bu çocuklarmz iyi bir ekilde yetiip topluma faydal bir birey olmalar için mücadele etmesi gerekirken, hücre evlerinde bu çocuklarn akllaryla oynayp yönlendirmesi, kabul edilebilir bir davran deil. Siyasi partilere, milletvekillerine de çarmz, kadn ve insan haklar için naralar atyordunuz, çocuklar daa yönlendiriliyor. Bu çocuklara gelin, sahip çkn. Bu çocuklar kimler daa yönlendiriyorsa herkes tepki göstersin. Memi, ailelerin maddi ve manevi yanlarnda olduklarn belirtmek için bu ziyareti gerçekletirdiklerini aktard.

çOCUKLARIMIZIN YER OKULLARDIR

Diyarbakr nanç Özgürlüü Platformu Koordinatörü brahim Gökdemir de Diyarbakrda daa kaçrlan oluna HDP l Bakanl önünde yapt eylemle kavuan Hacire Akara deinerek Akarn tarihi bir direni gösterdiini belirtti.

HDPnin zulüm kalelerinde gedik açmt. Bir çocuumuz annesiyle kavumutu. O gün Diyarbakrda bir devrim yaanmt. Tabir yerindeyse, söke söke çocuunu HDPnin bu binasndan almt. diyen Gökdemir, unlar kaydetti: O gün bizlere, çocuklar daa gönderenlerin adresinin HDP binas olduunu, HDP yöneticileri olduunu beyan etmiti. Burada oturmasndan dolay çocuuna kavumutu. Bugün yaklak üç aile daha bu direnie destek vermek ve çocuklarn dadan getirmek için u anda eylem balatmlar. Biz de bu annelerin yannda olduumuzu göstermek için buradayz. Bundan sonra çocuklarmzn yeri annelerinin yan, okullardr. u anda lise örencisi olan bir çocuumuz maalesef HDPnin kirli emellerine ve siyasetine kanarak daa gönderilmi. Annenin yanndayz. Tüm Diyarbakrl annelerin, bu annelerin yannda olmasn istiyoruz.

Ailelerin HDP Diyarbakr l Bakanl önündeki oturma eylemi devam ediyor.

Ana Sayfaya Git