'HDP kürtleri temsil etseydi oğlumu dağa götürmezlerdi'

Diyarbakır'da 2015 yılında 15 yaşındayken kaçırılan oğlu Özkan için HDP il binası önündeki eylemini sürdüren Süleyman Aydın, HDP'nin Kürtleri temsil etmediğini ve oturma eylemi yaptığı için de zaman zaman tehditler aldığını ifade ederek, şunları söyledi:

Haberler 06.01.2021 - 06:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 2015 ylnda 15 yandayken kaçrlan olu Özkan için HDP il binas önündeki eylemini sürdüren Süleyman Aydn, HDPnin Kürtleri temsil etmediini ve oturma eylemi yapt için de zaman zaman tehditler aldn ifade ederek, unlar söyledi:

HDP, 5 yldr benim olumu daa götürmü. Nasl götürmüse öyle getirsinler. Bunlar Kürtleri temsil etmi olsayd, benim olumu daa götürmezlerdi. O yüzden bütün Türkiye HDP ve PKKnn iç yüzünü görsün. Benim olumu daa gönderiyorlar ve beni de burada tehdit ediyorlar. Bana zaman zaman, bu eylemi sonlandr, seninle uzlaalm diyorlar. Biz onlarn bu taleplerini reddediyoruz. Biz burada anne ve babalar olarak sonuna kadar bu mücadeleyi vereceiz. Ya çocuklarmz ya da biz de burada öleceiz. Hepimiz eylemimizde çok kararlyz, bir yere gitmeyeceiz.

Ana Sayfaya Git