HDP: Kürtlerin tavrı iktidara göre değişmez

HDP Grup Başkanvekili Kurtulan, İstanbul seçimiyle ilgili şunları söyledi: "Kürtler, demokrasi, adalet, barış mücadelesinin kararlı savunucularıdır. Kürtlerin bu durumu iktidarlara, duruma göre değişiklik arz etmez. Kürtler her daim demokrasiden yana tercihlerini koymuşlardır."

Haberler 21.05.2019 - 02:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Grup Bakanvekili Fatma Kurtulan, 23 Haziranda yaplacak stanbul seçiminde HDP ve Kürtlerin ne yapacana ilikin Kürtler her daim demokrasiden yana tercihlerini koymulardr dedi ve bu durumun iktidara göre deimeyeceini vurgulad.

TBMMde basn toplants düzenleyen HDP Grup Bakanvekili Kurtulan, YSKnin gerekçeli kararn bekleyenlere, merak edenlere ve neden gecikti sorusunu soranlara bazen ardn söyledi. Kurtulan, sözlerini öyle sürdürdü: Türkiyede yarg sistemi hep böyle iler. Özellikle biz Kürtler bunun çok tankln yaptk. Önce tutukluyor, daha sonra iddianameler ve suç oluturulmaya çallyor. imdi YSKnin de yapt budur.

TOPLUM GÖZÜNÜZÜ DOYURMAKLA MEGUL

stanbul seçimlerinde Kürtlerin ne yapaca tartlyor. Kürtler, demokrasi, adalet, bar mücadelesinin kararl savunuculardr. Kürtlerin bu durumu iktidarlara, duruma göre deiiklik arz etmez. Kürtler her daim demokrasiden yana tercihlerini koymulardr. Erdoan, tekilat ile yapt bir toplantda, karnlarn doyuruyoruz, çok ihtiyaçlarn karlyoruz ancak bize hala oy vermiyorlar gibi bir beyan var. Bunu biz Kürtlere mi yoksa topluma m söyledi bilemiyoruz ancak unu söylemek gerekiyor ki asl toplum sizin gözünüzü doyurmakla megul.

Ana Sayfaya Git