HDP Milletvekili Irmak, SEGBİS ile duruşmaya katılmayı kabul etmedi

HAKKARİ Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında 4 Kasım'da tutuklanan HDP Milletvekili Selma Irmak'ın, güvenlik gerekçesiyle Diyarbakır'a nakledilen duruşmasına devam edildi.

Haberler 09.09.2017 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Selma Irmak, Diyarbakr 5inci Ar Ceza Mahkemesinde görülen yarglamada, duruma salonuna gelerek savunma yapmak istedii için SEGBS sistemi ile katlmad. Diyarbakr 4üncü Ar Ceza Mahkemesinde görülen HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoann durumas da ertelendi.

Hakkari Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda 4 Kasmda tutuklanan ve hakknda Terör örgütü yöneticilii ve 6 kez Terör örgütü propagandas yapma suçundan 52.5 yl hapis cezas talep edilen HDP Milletvekili Selma Irmakn, güvenlik gerekçesiyle Diyarbakra nakledilen durumasna devam edildi. Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Selma Irmak, Diyarbakr 5inci Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumaya, SEGBS sistemi ile katlmak istemediini belirten dilekçe sunarak, katlmad. Durumay HDP milletvekilleri Leyla Birlik, Ziya Pir, Feleknas Uca ve Sibel Yiitalp de salondan izledi. Durumada ilk söz hakk verilen Cumhuriyet Savcs, bir önceki celse sunduu esas esas hakkndaki görüünü tekrarlayarak, Selma Irmakn cezalandrlmasn istedi. Daha sonra söz alan sank avukatlar Ebru Günay, Reyhan Yalçnda Baydemir ve Mesut Beta, müvekkillerinin tahliyesine karar verilmesini istedi.

KEND GÜVENL AçISINDAN SAKINCALI

Ara kararlarn açklayan mahkeme, Selma Irmakn tutukluluk halinin devamna hükmetti. Irmakn tutuklu olduu cezaevi ile yarglamann yapld mahkeme arasnda bulunan mesafe ve bölgede meydana gelen terör olaylar gözetildiinde, Irmakn durumada hazr edilmesinin kendi güvenlii açsndan sakncal olabileceini belirten mahkeme, bu nedenle durumada hazr bulunudurulmas talebinin reddine karar verdi. Duruma ertelendi.

HDPL AKDOANIN YURT DIINA çIKI YASAI SÜRECEK

Hakkari Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda 7 Kasm 2016 günü tutuklanan ve 26 Nisan 2017 günü yaplan ilk durumada tahliye edilen HDP milletvekili Nihat Akdoann yarglanmasna da Diyarbakr 4üncü Ar Ceza Mahkemesinde devam edildi. Hakknda suçu ve suçluyu övmek, kanuna aykr toplant ve gösteri yürüyüleri düzenleme, yönetme ve bunlarn hareketlerine katlma, örgüte üye olma ve örgüt propagandas yapma suçlamalarndan 85 yl kadar hapis cezas istenen Nihat Akdoann katlmad durumada, avukatlar Rdvan Kurt ve Reyhan Yalçnda Baydemir hazr bulundu.

Durumada söz hakk verilen Akdoann avukatlar, müvekkilleri hakknda uygulanan yurt dna çk yasann kaldrlmasn istedi. Ara kararlarn açklayan mahkeme, Akdoann yurt dna çk yasann kaldrlmas yönündeki talebi reddederek, durumay erteledi.

Ana Sayfaya Git