HDP Milletvekili Kerestecioğlu’nun yargılamasının durmasına karar verildi

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu’nun ‘kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme ve bunların hareketine katılma’ suçundan verilen beraat kararını İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3.Ceza Dairesi usul açısından bozdu. Anadolu Adliyesi 6.Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilen dosya hakkında mahkeme, yeniden milletvekili seçilmiş olan Kerestecioğlu hakkındaki kamu davasının yasama dokunulmazlığı gerekçesiyle durmasına karar verdi.

Haberler 05.10.2018 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Ankara Milletvekili Filiz Keresteciolunun kanuna aykr toplant ve gösteri yürüyüleri düzenleme, yönetme ve bunlarn hareketine katlma suçundan verilen beraat kararn stanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3.Ceza Dairesi usul açsndan bozdu. Anadolu Adliyesi 6.Asliye Ceza Mahkemesine gönderilen dosya hakknda mahkeme, yeniden milletvekili seçilmi olan Keresteciolu hakkndaki kamu davasnn yasama dokunulmazl gerekçesiyle durmasna karar verdi.

Kadköyde 2016 ylnda izinsiz basn açklamas yapt gerekçesi ile hakknda Toplant ve Gösteri Yürüyüleri Kanununa muhalefet suçundan 3 yla kadar hapis cezas istemiyle yerel mahkeme tarafndan yarglanm olan Filiz Keresteciolu hakknda verilen beraat kararn stanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3.Ceza Dairesi usul açsndan kararn bozdu.

Keresteciolu, dava dosyasnn yeniden gönderildii Anadolu Adliyesi 6.Ceza Mahkemesinde bugün görülen durumaya katlmad. Keresteciolunun avukatlar, son seçimlerde yeniden milletvekili seçilen Keresteciolunun dokunulmazlk kazandn belirtti. Hkim Gülperi Güne, hakknda kamu davas açlm olan Filiz Keresteciolunun 27. Dönem Milletvekili seçimlerinde Ankaradan milletvekili seçildii ve yeniden yasama dokunulmazln elde ettii gerekçesiyle davann durmasna karar verdi.

DDANAMEDEN

stanbul Anadolu Cumhuriyet Basavclnca hazrlanan iddianamede, Keresteciolunun, 14 ubat 2016 tarihinde Kadköyde yaplan eyleme katld, eylemde sloganlar atld, pankartlar açld, araç ve trafiin aksatld, daln uyarsna ramen grubun dalmad belirtiliyor. ddianamede, Keresteciolunun Kanuna aykr toplant ve gösteri yürüyüleri düzenleme, yönetme, bunlarn hareketine katlma suçundan 1 yl 6 aydan 3 yla kadar hapis cezas ile cezalandrlmas talep edilmiti.

Ana Sayfaya Git