HDP nöbeti 40. Günde!

İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine atanan kayyumlara karşı başlatılan HDP'nin başlattığı oturma eylemleri 40'ıncı gününe girdi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) karşısındaki Lise Caddesi'nde süren otarma eylemi nöbetine, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri, görevden alınan Dr. Selçuk Mızraklı, TJA aktivistleri, Barış Anneleri katıldı.

Haberler 27.09.2019 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Diyarbakr l Ebakan Hülya Alökmen, önceki dönem HDP E Genel Bakan Figen Yüksekdan görülecek durumasn hatrlatarak, Yüksekdan parlamentoda tek kadn E Genel Bakan olduunu ve rehin alnmasnn kadn kazanmlarna, kadn haklarna, özgürlüe ve kadnlarn kamusal alandaki varlna yönelik bir saldrnn bir parças olduunu iddia etti.

DÜZEN DETRECEZ

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) E Genel Bakan Yardmcs Beycan Takran ise Biz kadnlar bu faist erkek egemen düzeni deitireceiz. Biz kadnlar Kürdün, Türkün, içinin özgürlüü içinde mücadele etmeye devam edeceiz diye konutu. rnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz da yapt ksa konumada, unlar söyledi: Kürt meselesindeki çözümsüzlükte srar, ülkede yoksullua acya neden olmakta. Daha düne kadar kayyum atadktan sonra uygulamaya geçirdii bir oyun aslnda kendi eliyle deifre olmu durumda. diye belirtti.

ANNELER EL ELE VERSN

Azadi Partisi Bakan Ayetullah Aiti, kayyumlara kar balayan eylemlerin her geçen gün daha da artarak devam edeceini söyledi. Batman Bar Anneleri Meclisi üyesi Sultan Azboy eba asker, polis ve HDP Diyarbakr il binas önünde bekleyen annelere seslenerek, Bu sava bitirelim. Kana doyduk. Artk bar gelsin bu ülkeye. Sokakta, dalarda, gençler ölüyor. Tüm anneler el ele verin kan dursun. Yeter artk çarsnda bulundu.

Ana Sayfaya Git