HDP önünde kurban kestiler

Evlat nöbetinde çocuklarına kavuşan aile sayısı 31'e çıkarken, HDP binası önünde kurban kesilip, davul zurna eşliğinde halay çekildi.

Haberler 30.07.2021 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen 233 ailenin HDP binas önündeki oturma eylemi, 696nc günde de sürüyor. çileri Bakanlnn dün ikna çalmas sonucu PKKdan kaçarak teslim olan 5 örgüt mensubu arasnda evlat nöbetindeki Ayegül Biçerin olu Mustafa, Güllü Turann kz Alev ve Hayriye Akyüzün kardei Ensari Karaann olduunu bildirmesi, aileler tarafndan sevinçle karland. Evlat nöbetinde çocuklarna kavuan aile saysnn 31e çkmas, HDP binas önünde kurban kesilip, davul zurna eliinde halay çekilerek kutland.

BAKAN YANIKTAN DESTEK MESAJI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Derya Yank da evladnn teslim olduu haberini alan anne Ayegül Biçeri arayarak, destek mesajn iletti. Yank, Sizin mücadeleniz ve bütün annelerin mücadelesi çok önemli. Sizin farknz hastala, tehdide ve baskya ramen kararllkla vazgeçmememiz. Rabbim inallah size ifa da verir çocuunuza kavutuunuz gibi salnza da kavuursunuz. çok geçmi olsun, ben çok mutlu oldum. Dier annelere de selamlarm iletiyorum. Dier 2 çocuk daha gelmi. Mücadele, annelerin mücadelesi. nallah terör örgütünün kökünü kazmaya vesile olacaktr. nallah hepsinin kökünü kurutacaz. Selamlarm iletiyorum herkese dedi.

Bakan Yank ile görümesinin ardndan açklama yapan Ayegül Biçer, eylemlerini sürdürmeye kararl olduklarn aktard. Biçer, Biz burada feryat ettik, onlar da orada mücadele etti. Bu zafer Türkiyenin zaferidir. Biz hepimiz birlik ve beraberlik içinde kazandk. PKK ve siyasi kolu HDP bunu iyi bilsin ki bu nöbet devam edecek. Biz ilk gün de dedik; tek bir terörist, tek bir evlat kalmayana kadar, Kandil tamamen çökene kadar bu mücadele devam edecek diye konutu.

Ana Sayfaya Git