HDP önündeki eylemde 213'nci gün

2014 yılında kaçırılan oğlu Tuncay (20) için oturma eylemini sürdüren Şevket Bingöl, koronavirüs salgını nedeniyle evlat nöbeti tutan ailelerin sosyal mesafe kuralına dikkat ettiğine dikkat çekerek, "Biz burada her türlü önlemimizi alıyoruz. Çocuklarımız gelene kadar bu eylem devam edecek" dedi.

Haberler 02.04.2020 - 01:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen 134 aile, HDP binas önündeki oturma eylemini, koronavirüs salgn nedeniyle sosyal mesafe kuralna uyarak 213nci günde de sürdürdü.

ANNELERN EYLEMLER

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr anneleri, 3 Eylül 2019da balattklar eylemlerini, yeni tip koronavirüsün Türkiyede görülmesinin ardndan aldklar tedbirlerle sürdürüyor. Evlat nöbetindeki anne ve babalardan yal ve kronik rahatszl bulunanlar koronavirüs nedeniyle eyleme ara verirken, geriye kalanlar ise maske takp, hijyen kurallarna uyup sosyal mesafeye dikkat ediyor. Öte yandan, eylem çadr da günde 2 kez dezenfekte ediliyor.

Annelerden Kamile Küçükda, 6 yldr olundan bir haber alamadn söyledi. HDPye tepki gösteren Küçükda, Onlar benim cierimi yakt, Allah da onlarn cierini yaksn. Allah benim ve olumun hakkn onlara brakmasn. dedi. Koronavirüs tedbirleri kapsamnda çadrlarnn ilaçlandn, maske ve eldiven açssndan bir sknt yaamadklarn ifade eden Küçükda, Yal ve hasta olanlar gitti. Salgn geçince tekrar gelip, eyleme devam edecekler. çocuklarmz almadan buradan gitmeyeceiz. eklinde konutu.

TESLM OL çARISI

stanbul Arnavutköydeki evinden 2014te Bana i buldular, ie gidiyorum diyerek çkp, geri dönmeyen olu Tuncay için evket Bingöl, HDP Diyarbakr l Bakanl binas önündeki oturma eylemini sürdürüyor. Koronavirüs salgn nedeniyle evlat nöbeti tutan ailelerin sosyal mesafe kuralna dikkat ettiini anlatan Bingöl, ailelerin her türlü önlemi aldn söyledi. Bingöl, 212 gündür buradayz. HDPden herhangi bir açklama gelmedi. HDP bizim çocuklarmz nasl götürdüyse öyle de getirsin. Biz HDPye diyoruz ki, biz ölene kadar buradan kalkmayacaz. Bizim çocuklarmz getirin. Getirmeden biz buradan kalkmyoruz. Salgna biz yine burada mücadelemize devam ediyoruz. Kendi önlemlerimizi alyoruz. Allah raz olsun devlet bizim ilaçlarmz, kolonyalarmz gönderiyor. Doktorlar geliyor burada bizi kontrol ediyor. çocuklarmz gelmeyene kadar mücadelemiz burada devam edecek dedi.

Ana Sayfaya Git