HDP önündeki eylemde 38'inci gün

Kaya, HDP'lilerle görüştüğünü, oğlunun verilmeyeceğini söyleyip, kendisini tehdit ettiklerini belirtti. Oturma eylemine 4 yıldır hasret kaldığı oğlu için katılan Salih Gökçe, baygınlık geçirdi.

Haberler 10.10.2019 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK tarafndan kaçrldn belirttikleri çocuklarnn bulunmasn isteyen 54 aile, HDP binas önündeki oturma eylemini 38inci gününe girerken, Diyarbakrn Lice ilçesinde 2015te yol kesen teröristler tarafndan kaçrlan polis memuru olu Vedat Kaya (28) için 5 Eylülden beri oturma eylemi yapan eyhmus Kaya, HDPlilerle görütüünü, olunun verilmeyeceini söyleyip, kendisini tehdit ettiklerini belirtti. Oturma eylemine 4 yldr hasret kald olu için katlan Salih Gökçe, baygnlk geçirdi.

ÖLMEDEN OLUMU BR SEFER GÖRMEK STYORUM

Mardinin Derik ilçesinden gelen Emine-eyhmus Kaya çifti, stanbulda polis memuruyken, Mutan, kardeinin düün konvoyuyla memleketine dönerken, Diyarbakrn Lice ilçesinde yol kesen teröristler tarafndan kaçrlan oullar Vedat Kaya için 5 Eylülde oturma eylemine balad. Baba Kaya, HDPlilerle görütüünü, olunu kendisine verilmeyeceini söylediklerini belirtti. HDPlilerin kendisini tehdit ettiini de ifade eden Kaya, öyle konutu:

çocuum 24 Temmuz 2015te kayboldu. stanbul Güngörende görev yapyordu. 3 gün izine gelmiti. Aabeyi ve yengesini Mutan alp oradan Mardine gelecekti. Licede araçlarn durduran PKKl teröristler olumu kaçrd. Ben de olayn ardndan Liceye gittim. Licenin HDP e bakanyla görütüm, olumu vermeyeceklerini söyledi. Bizi tehdit ettiler. Silahla etrafmz sardlar. Birçok yere bavurdum, hiçbir netice alamadm. Olumu çok özlemiim. Bir an önce kurtarlmasn istiyorum. nallah devletimiz kurtarr. Annesi de hasta, ben de zor durumdaym. Kimse bize bir bilgi vermiyor. Ben ölmeden olumu bir sefer görmek istiyorum. Geceleri yatamyorum. Hep aklma geliyor. Bir an evvel görmek istiyorum. 62 yandaym. Hep düünüyorum, hep kötü kötü eyler aklma geliyor. Onu görmek istiyorum, bir kere göreyim ve öleyim, baka bir ey istemiyorum dedi.

Ziyaret srasnda, Ardan gelerek 4 yl önce daa kaçrlan olu Mehmet için oturma eylemine dahil olan baba Salih Gökçe duygulu anlar yaad. Gözya döken ve baygnlk geçiren Gökçeye 112 Acil Salk ekipleri ambulansta müdahalede bulundu. Gökçenin durumuna üzülen Diyarbakr anneleri de gözya döktü.

Kütahyada yaayan Hatice Leventin Bitliste üniversite okuyan, o tarihte 18 yanda olan kz Fadime, 2015 ylnda, terör örgütü PKK tarafndan kaçrld. Kzndan bir daha haber alamayan gözü yal anne, 22 Eylül günü Diyarbakra gelerek HDP il binas önündeki oturma eylemine katld.

Kz Fadimenin kaçrlmasndan sonra zor günler yaadn anlatan anne Levent, çocuklar PKK tarafndan kaçrlan ailelerin, HDP önünde bir araya gelmesi gerektiini söyledi. Anne Levent, Kzm okutmak istedim. Bitlise gitti. Bitlisten onu götürdüler. Yavrumu çok özledim. Fadimem, dizimin dibine gel, kardelerin seni çok özlüyor. Ben seni çok özeldim. Bittik, cierimi kopardlar. Sensiz bir lokma ekmek bile yiyemiyorum. Ne olur, bize gel. Anneler, evlatlaryla kavusun. Yavrularmz istiyoruz. Analara da sesleniyorum; Kardelerim gelin, duvarlarn arasnda alamann hiçbir faydas yok, korkmayn. Binann (HDP) önüne gelin. Analar olarak sesimizi duyuralm. Fadimem, hani okuyup bana bakacaktn, kolumdan tutacaktn? Ne olur, dizimin dibine gel. Tatl kuzum. Ben seni ne yokluklarla büyüttüm. Onlar (teröristler) için büyütmedim dedi.

KAZADA ÖLEN BABASI CEKETN SATTI

Fadimeyi çok zor artlarda okuttuunu ifade eden gözü yal anne, eini trafik kazasndan kaybettikten sonra, kznn okul masraflar için alyansn sattn söyledi.

ki yl önce kznn öldüüne dair internette bilgi paylaldn ancak kendisinin buna inanmadn belirten Hatice Levent, sözlerini öyle sürdürdü:

Babas kazada öldükten sonra Fadimem Beni kim okutacak? dedi. Ben varm yavrum dedim. Parmamdaki alyans yüzüümü satp, çantasna koydum. Ben seni okutacam dedim. Yavrum Bitlise gittiinin 2nci ylnda onu benden kopardlar. Arkadalar onu kuyunun dibine att. Bu dünyada da ebedi dünyada da yerleri hiç olmasn. Ben yavrumu istiyorum. çok hastaym. Kzmn öldüünü internette yaynlamlar ama ben inanmyorum. Fadimem, beni duyuyorsan dizimin dibine gel. Senin yerin benim dizimin dibi. Bu vatan hepimizin, bu bayrak hepimizin. Kimseyle kavgamz yok. Bir gün televizyonu izlerken, ailelerin HDP önünde olduklarn örendim. Ku olup uçarak geldim. Ailelerin yannda olmak istedim. Fadimem için geldim buraya. Babas ceketini satp, onu okutacan söylemiti. Ben onun sözünü yerine getirdim. Hayallerimi çaldlar, cierimi kopardlar. Fadimemi istiyorum, onu bana verin. Fadimem, arkada kurban oldu. O karncay bile incitmezdi.

ANNELERN FERYADINA KULUK VERLMEL

Tatvandan gelen grup adna açklama yapan Rdvan Kökel, Tatvan gönüllüleri olarak çocuklar daa kaçrlan ailelerin aclarn paylatklarn, direnilerini can gönülden desteklediklerini söyledi.

Zulüm, ac, gözya, nereden ve kimden gelirse gelsin, siyasi görüüne, mezhebine, inancna bakmadan tepki göstereceklerini dile getiren Kökel, her zaman madurun ve mazlumun yannda olacaklarn belirtti. Kökel, öyle konutu:

Burada bulunan fedakar annelerin ara yükselen feryatlar ve yürekleri dalayan gözyalar aslnda uzun yllar bu vatanda ayn kahr ve çileyi çekmi tüm annelerin feryad oldu. Anneler evlatlarnn dalara götürülmesini istemiyor. Anneler daa götürülen evlatlarna bir an önce kavumak istiyor. Buna kulak verilmeli. Hiçbir güç annelerin iradesine kars koyamaz ve koymamaldr. Kimi anneler mezar banda evlat, e ve baba acs çekiyor kimi de dalarda ve bayrlarda evlatlarnn akbetini aratryor.

Annelerin feryadna kulak verilmesi gerektiini dile getiren Kökel, vicdan sahibi herkesin bu acy yüreinin derinliklerinde hissetmesi gerektiini aktard. Bu annelerin bir an önce evlatlarna kavumas için 82 milyonun seferber olmas lazm. Artk ülkenin terör belasndan kurtulmasnn vakti gelmitir. diyen Kökel, annelerin yüzünün gülmesini istediklerini belirtti.

Kökel, Yürei yanan bu annelerin hakl feryatlarna sonuna kadar katlyor, Tatvandan gelen gönüllüler olarak hem bayramzn hem de annelerimizin yannda olduumuzu ifade ediyoruz. dedi.

K EVLADI PKKLILARCA KATEDLM

Bingölden gelen, aralarnda ehit ve gazi ailelerinin de bulunduu bir grup da oturma eylemini sürdüren Diyarbakr annelerini ziyaret etti.

Grupta yer alan Genç ilçesindeki kanaat önderlerinden Muhammet Selim Dinsever, 1993 ylnda 2 olunun PKK mensuplarnca katledildiini ifade ederek Diyarbakr annelerine destek için geldiini söyledi.

ehit babasym, iki evladm kaybettim. Allah bize de sabrlar versin. Terör acsn ilk önce ben çektim. Acsn biliyorum, Allah kimseye bu acy çektirmesin inallah. diyen Dinsever, annelere sabrl olmalarn tavsiye etti. Dinsever, Sabrn sonu selamettir inallah. Allah hayrl bir kap onlara açar. Allah birliimizi, beraberliimizi, kardeliimizi muhafaza etsin, vatanmz bölmeye çalanlara frsat vermesin. Allah devletimize, milletimize, hükümetimize, ordumuza zeval vermesin. Onlara daima duacyz. dedi.

Ana Sayfaya Git