HDP Tabanın Sesini Dinledi; Demirtaş!

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Diyarbakır'da, partilerinin cumhurbaşkanı adayının Selahattin Demirtaş olduğunu açıkladı.

Haberler 05.05.2018 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Demirtan sadece Kürtlerin deil, Türklerin, Ermenilerin, Alevilerin, kadnlarn ve gençlerin aday olduunu belirten Buldan, imdi bize düen görev Demirtaa sahip çkmaktr. Eer bunu yapabilirsek Demirtan 24 Haziran akam sazn çalmas ile birlikte onunla halaylar çekmeye hepimiz hazrz dedi.

HABER MERKEZ

24 Haziranda yaplacak olan Partili Cumhurbakanl seçiminde, HDP tabann sesini dinleyerek, cezaevinde tutuklu bulunan Selahattin Demirta aday gösterdi.

Diyarbakr bir otelde düzenlenen, eski ve yeni milletvekillerinin katld toplantda, Edirne Cezaevinde bulunan Selahattin Demirtan ei Baak Demirta, Mardin Büyükehir Belediyesi eski bakan Ahmet Türk, Siirt Belediyesi eski bakan Selim Saddak hazr bulundu. Partililerin büyük sevgi gösterisinde bulunduu Baak Demirta, salonda bulunan partilileri tek tek selamlad.

Ahmet Türk, Kürtlerin büyük coku ve heyecanla Demirtan Cumhurbakanl seçim kampanyasna davet ederek, Kürtleri hazrlksz yakalamaya yönelik bir baskn seçim ile kar karyayz. Geçmiten beri verdiimiz mücadele ile bunun üstesinden geleceini inanyoruz. Her zaman söylediimiz gibi biz mücadeleyi makam ve mevki için deil, halkn özgürlüü için yürütüyoruz. Demokrasi için yola çktn iddia edenler Kürtleri, Alevileri, yok sayarak ikinci bir milliyetçi cepheyi oluturdu. Kürtlerin çok önemli bir güç olduunu bilmelerine ramen bunu yaptlar. Kürt halk bunlar çok iyi biliyor. Türkiyede Kürtsüz demokrasinin olmayacan çok açk ekilde göstereceiz. Halkmz ve yoldalarmzla bu seçimi sonuna kadar yürüteceiz dedi.

SADECE KÜRTLERN DEL, TÜRKLERN, ERMENLERN, ALEVLERN DE ADAYI

Daha sonra kürsüye davet edilen HDP E Genel Bakan Pervin Buldan, HDPnin aday, Edirne F Tipi Cezaevinde tutulan sayn Selahattin Demirtatr diyerek konumasna balad.

Partililerin büyük alkla sevinç gösterisinde bulunduu bu açklamadan sonra konumasna devam eden Buldan, unlar söyledi:

24 Haziranda yaplacak hem Cumhurbakanl hem de milletvekili seçimleri hem Kürtleri hem de Türkiye halklarn yakndan ilgilendiren bir seçimdir. Türkiye toplumu ve Kürt halknn artk kaybedecek zaman yoktur. Bu anlamda sevgili Selahattin Demirtan Türkiye toplumu kucaklayan, umut ve heyecan veren bu adayln saygyla selamlyoruz. 4 Kasm tarihini kimsenin unutmamas lazm. 4 Kasmda Demirta burada gözaltna alnd, Edirne Cezaevine götürüldü. imdi yapmamz gereken 24 Haziran akam cumhurbakan adaymz Demirta burada çiçeklerle, halaylarla karlama zamandr. Bugün itibariyle balatacamz seçim çalmalarnda sevgili Demirta Edirne Cezaevinde çalma yapamaz. Cezaevinden seçmenleriyle buluma imkan bulamaz. Bu nedenle bir an önce özgürlüüne kavumasn buradan bir kez daha talep ediyoruz. Seçim çalmalarn halk ile birlikte mitinglerde, etkinlik ve çalmalarda onlarn ellerini tutarak onlarn yüreine dokunarak yapmas gerekmektedir. Dolaysyla bir an önce serbest braklmas gerekmektedir. Demirtan bu ekilde seçim çalmas yapmas imkanszdr. Avukatlar araclyla seçim çalmas yaplamaz. Bu hakszlk, hukuksuzluk ve adaletsizliin bir an önce ortadan kaldrlmas gerektiini buradan bir kez daha haykryoruz. Demirtan bir an önce serbest braklmas ve o akam halkyla bir cumhurbakan olarak bulumasnn zeminin hazrlanmas gerektiini vurguluyoruz. Demirta sadece Kürtlerin deil, Türklerin, Ermenilerin, Alevilerin, kadnlarn ve gençlerin adaydr. Demirta, umudun gerekçesi ve yaratc olarak bu toplumda var olmutur ve olmaya da devam edecektir. imdi bize düen görev Demirtaa sahip çkmaktr. Eer bunu yapabilirsek Demirtan 24 Haziran akam sazn çalmas ile birlikte onunla halaylar çekmeye hepimiz hazrz.

CHP, AKP, MHP, Y PART, SP, HÜDA-PAR SEçMENLER KARDELERMZDR

Buldan, konumasndan sonra Edirne F Tipi Cezaevinde bulunan Selahattin Demirtan gönderdii mesaj da okudu. Demirtan okunmak üzere gönderdii mesajda u ifadeler yer ald:

çok deerli dostlarm, sevgili arkadalar Hepinizi yürekten selamlyorum. Sanrm bu mesajm sizlere okunduunda, yeni yaamn, yeni umudun ve yepyeni bir gelecein sözcülüünü yapmak üzere beni Cumhurbakan aday olarak ilan etmi olacaksnz. Her eyden önce bu erefli göreve beni layk görmü olmanzdan büyük onur duyduumu belirtmek isterim. Siyasi rehine olarak F tipi bir hücrede tutuluyor olmama ramen, bu zorlu misyonu yerine getirebileceime inanm olmanz, omuzlarmdaki yükü daha da arttrmtr. Bu süreçte bana güvenen, inanan, dostluunu, dayanmasn, desteini bir an olsun esirgemeyen bütün halkmza ve partim HDPye en derin ükranlarm sunuyorum. Bütün basklara, tehditlere ve saldrlara ramen, yürei benimle birlikte atan milyonlarn bu erdemli duruu göstermitir ki, 6 milyon kiinin sabilecei bir hücre henüz icat edilemedi. Bir buçuk yldr bu hücrede sizlerle birlikte nefes aldm ve sizlerle birlikte yaadm. Yok saylan, her gün hakaret edilen, yurtta yerine konulmayan Kürtlerin, Alevilerin, Ermenilerin, Sünnilerin, çerkeslerin, Araplarn, Pomaklarn, Romanlarn ve daha nicelerinin krlan onurlarn, gasp edilen haklarn ancak bizimle birlikte telafi edebileceklerine onlar ikna etmelisiniz. Bu hrszlk, talan, yolsuzluk, rant ve rüvet çarkna ancak bizim çomak sokup bu çark durdurabileceimizi, herkes sizden bir kez daha duymal. Bu ksa seçim kampanyasnda herkes ama herkes aktif bir seçim çalmas içinde olmaldr. Ben de buradan, küçük imkanlarla size destek olmaya çalacam. Göreceksiniz, 24 Haziran seçimlerinin en güzel sürprizi biz olacaz. kinci turda kimi destekleyeceksiniz diye soranlara, büyük bir özgüvenle unu söyleyin: Biz ikinci turda da Demirta destekleyeceiz. Peki, siz kimi destekleyeceksiniz? Buna inann ve yapalm. Kampanya boyunca, bütün partilerden yurttalarmzla kucaklamay ihmal etmeyin. CHP, AKP, MHP, Y Partiden Saadet Partisine, HÜDAPARa kadar bütün partilerin seçmenleri kardelerimizdir. Toplumsal yaam cehenneme çeviren kutuplamay bitirmek için elinizden geleni yapn lütfen. Bu, bizim için seçim kazanmaktan daha kymetlidir. Bunu asla unutmayn. Provokasyonlara asla müsaade etmeyin. En neeli, en cokulu halinizle 24 Haziran zaferine hazrlann. Biz Türkiyeyi çok daha ileriye tamak; güven, huzur, bar, refah içerisinde bir yaam kurmak için kararl ve inançl bir ekilde iktidara yürüyoruz. 80 milyonun tamamna hizmet etmek için 55 milyon seçmenden görev talep ediyoruz. Kendimize, kadrolarmza güveniyoruz. Halkla birlikte, el ele büyük bir demokrasi ina edeceimizden herkesin emin olmasn istiyorum.

Ana Sayfaya Git