HDP: Yedibela Kızılkaya partiden ihraç edilmişti

MARDİN Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin İzmir'de düzenlediği operasyonda uyuşturucu ile yakalanan Yedibela Kızılkaya ile ilgili HDP'den yapılan açıklamada, Kızılkaya'nın daha önce partiden ihraç edildiğine dair alınan karar kamuoyu ile paylaşıldı.

Haberler 22.09.2018 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDPnin Mardinin Savur eski lçe Bakan Yedibela Kzlkaya ile ei Hüsna Kzlkaya, 17 Eylül Pazartesi araçlarnda ve evlerinde 100 kilo esrarla yakalandklar iddiasyla gözaltna alnd. Yedibela Kzlkaya çkarld mahkemece tutukland, ei Hüsna Kzlkaya ise serbest brakld. HDP Mardin l E Bakan Eylem Amak, Yedibela Kzlkayann bir süre önce görevinden alndn söyledi.

KIZILKAYA HRAç EDLMT

HDP Mardin l E Bakanlar Ali Sincar ve Eylem Amak, konuyla ilgili parti binalarnda dün basn toplants düzenledi. Toplantda konuan l Ebakan Eylem Amak, 11 Eylül tarihinde alm olduklar ve ayn gün parti karar defterine iledikleri karar okudu. Amak, öyle dedi:

Yedibela Kzlkaya 24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde çalmad ve kendisini çalmalara katmad, toplumsal ilikilerinde partimizin tüzük ve programna aykr hareket ettii, ahlaki yetersizlikler yaad, köylülerle yapm olduu ticarette de köylülerin ödemelerini yapmad ve tüm uyarlara ramen olumlu bir adm atmad, tutum ve davranlarnda srar ettii için partimiz tarafndan kendisi hakknda disiplin süreci balatlmtr. Bununla birlikte ilçe yönetimi datlm, Yedibela Kzlkaya hakknda partimizden süresiz ihraç karar verilmitir. Bunun sonucunda kongre sürecine girilmesine il yönetimi tarafndan karar verilmitir.

Ana Sayfaya Git