HDP yeni "eylem programı"nı açıkladı

HDP Sözcüsü Ebru Günay, "Kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı, ırkçı ve erkek egemen politikalara karşı hayatın her alanını siyasi, demokratik ve meşru barikatlara çevirmek hususunda yeni bir demokratik eylem programını başlatma kararı aldık." dedi.

Haberler 07.11.2020 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Günay, parti genel merkezinde düzenledii basn toplantsnda, hazrladklar yeni dönem mücadele programn açklad.

HDPnin, Türkiye siyasi tarihine geçecek ve bir dönemin balangc olacak kararlar aldn belirten Günay, öyle devam etti:

Parti Meclisi ve Merkez Yürütme Kurulunda kararn aldmz mücadele programnda faizme kar direni, halklara demokrasi ve adalet dedik. Bu bir meydan okumadr. Kutuplatrc, ayrtrc, rkç ve erkek egemen politikalara toplumsal muhalefeti ve halklar hedef alan faizme kar hayatn her alann siyasi, demokratik ve meru barikatlara çevirmek hususunda yeni bir demokratik eylem programn balatma karar aldk.

HDP yeni eylem programn açklad

Bu programn, 1 Eylülde açkladklar Bar Deklarasyonunun bir üst aamaya tanmas olduunu ifade eden Günay, seçimleri aan bir pozisyona geçerek ittifaklarn genileteceklerini belirtti. Günay, unlar söyledi:

Bundan sonra her sokak, her ev, faizmin karsnda güçlü bir itirazn örgütlendii alanlara çevrilecek. AKP-MHP iktidarn hayatn her alanndan çkarmak için ne sabrmz ne de tahammülümüz kalmtr. Topluma yaylan bu umutsuzluk dalgasn krmak, seçimleri aan bir pozisyona geçmek ve demokratik güç birliini ev ev, sokak sokak örgütleyerek meydanlara tarmak için yürüyüümüzü büyütecek ve ittifakmz genileteceiz.

Türkiye halklarnn acil demokrasi ve adalet talebini karlamak için mücadeleden baka bir yol bulunmadn savunan Günay, parti olarak bu acil ihtiyaca uygun kesintisiz bir eylem hattn gelitirdiklerini söyledi.

Günay, yürüyüler, kitlesel basn açklamalaryla alanlarda olacaklarn söyledi.

Gün sokan sesini yükseltme, demokratik mücadeleyi daha da büyütme günüdür. ifadesini kullanan Günay, halk toplantlar yapacaklarn aktard. Kadn ve gençlik meclisleriyle her yerde eylem içinde olacaklarn belirten Günay, büyük yürüyüler düzenleyeceklerini ifade etti.

Ana Sayfaya Git