HDP’den kongre öncesi Diyarbakır konferansı

HDP’nin 4. Olağan Kongresi öncesi Diyarbakır’da iki gün sürecek konferans düzenlenecek.

Haberler 19.12.2019 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP), ubat aynda 4. Olaan Kongresini gerçekletirecek. Kongre öncesi partinin Diyarbakr l Örgütü tarafndan Umut ve cesaretle örgütlenelim, faizmi yenelim iaryla 19 ve 20 Aralk tarihlerinde iki gün sürecek olan konferans düzenliyor.

Parti Meclisi (PM) Üyesi Rabia Tekas, konferanslarn amacn, Örgütlülüümüzü pratik sahada sergilemek gerekiyor eklinde açklad.

19 Aralkta kadnlarn katlmyla, 20 Aralkta ise tüm bileenlerinin katlmyla iki gün sürecek konferans düzenleyeceklerini aktaran Tekas, Bizler sadece kongre süreçleri deil, 30 yllk demokratik siyasi alanda ve onun öncesinde 40 yllk bir mücadele deneyimi nda bu çalmalar yürütüyoruz. Dolaysyla örgütlü bir kadn yapmz var. Kongrelerimizde kadn temsiliyeti olmazsa olmazmzdr. Ebakanlk mor çizgimizdir. Bu konuda kadn temsiliyetinin kongrelerde salanmas için bir dizi çalmalar yapld. Biz kadnlar kadn örgütleme gibi bir misyondan ziyade toplumun siyasetine, toplumsal siyasete örgütlemek gibi bir görev ve misyon sahibiyiz. Topluma öncülük etmek, yeni yaam örmek, yeni yaama tüm alanlarda kadn temsiliyeti salamak gibi bir rol ve misyona sahibiz dedi.

SONUçLAR KONGREYE TAINACAK

Konferanslarda önemli tartmalarn yürütüleceini ve konferans sonuçlarn kongreye tayacaklarn ifade eden Tekas, Dolasyla bu bilinçle konferansa katlacak kadn arkadalarn kadn politikalarndan doru bugüne kadar siyasetimizin bel kemiini oluturan, kadn mücadelesini daha bir üst aamaya nasl tayacamz tartmalarn yürüteceiz ve bunun kararlama süreçlerine gideceiz diye belirtti.

ki gün sürecek olan konferans, partinin Diyarbakr l binasnda bulunan Vedat Aydn Konferans Salonunda yaplacak.

Ana Sayfaya Git