HDP'den uyarıyoruz açıklaması

HDP Eş Genel Başkanları Buldan ve Temelli, seçim itirazlarını yok sayan YSK'nın Kars'ta seçimin iptali başvurusunu değerlendirmesini çifte standart olarak nitelendirip uyarıda bulundu.

Haberler 06.04.2019 - 00:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüksek Seçim Kuruluna HDP E Genel Bakanlar Pervin Buldan ve Sezai Temelli tarafndan uyaryoruz bal altnda adeta tehdit edildi.

Genelde Türkiye çapnda özelde bölge illerinde hak ihlallerinde bulunan Yüksek Seçim Kurulunun deliller ve tutanaklar olmasna ramen, Mu bata olmak üzere bir çok ilde yaplan itirazlar reddedip, Kars ilinde seçimin iptali için ittifakn yapt bavuruyu esastan görümek üzere karar almasn kabul edilemez bulan HDP E Genel Bakanlar Buldan ve Temelli, yaymladklar yazl basn açklamasnda, çifte standart uygulamasna derhal son verilmesi yönünde bir tutum almazsanz, hukuken de etik olarak da hiçbir meruiyetiniz kalmayacaktr ifadeleriyle Yüksek Seçim Kurulunu uyard.

BULDAN ve TEMELL: YÜKSEK SEçM KURULUNU UYARIYORUZ

HDP E Genel Bakan Pervin Buldan ve Sezai Temelli, AK Parti-MHP ittifakna ve onun bir kurumu gibi davranan Yüksek Seçim Kuruluna u uyarlarda bulundu:

Türkiye çok kritik bir eikte bulunuyor. Seçim sonuçlarn hukuki ve ahlaki olmayan müdahalelerle deitirmek, sandk iradesini gasp etmek için iktidar elindeki her türlü imkan deerlendiriyor. tiraz bavurusunda bulunmak demokratik bir hak iken, bu bavuru imkan sadece iktidar lehine kullanlan bir hak olarak deerlendiriliyor.

AKP-MHP ittifaknn bu tutumunun demokratik meruiyeti yoktur. Demokratik politik kültürden zerre kadar nasiplenmemi bir tutumla ve anlayla kar karyayz.

Seçim güvenliini salamak ve seçim sonuçlarnn hakkaniyetle olumasn yerine getirmekle yükümlü olan il ve ilçe seçim kurullar da tamamen hukuksuz ve haksz bir davran içerisindedir. l ve ilçe seçim kurullarnn üstü olan Yüksek Seçim Kurulu da bu hukuksuzlua seyirci kalmakta ya da bilerek müdahale etmemektedir. Tam bir kanunsuzluk hüküm sürmektedir.

Yüksek Seçim Kurulunu uyaryoruz. çifte standart uygulamasna derhal son verilmesi yönünde bir tutum almazsanz, hukuken de etik olarak da hiçbir meruiyetiniz kalmayacaktr.

TÜM TRAZLARIMIZ DELLLLERMEZE RAMEN REDDEDLYOR

Bariz deliller ve tutanaklar ile yaptmz itiraz bavurular Mu bata olmak üzere birçok il ve ilçede ret edilmitir. Bunu kabul edilemez buluyoruz. stanbulda AKP-MHP ittifaknn yeniden saym dorultusunda bask yoluyla aldrd kararlar vardr. Tam tersi bir uygulama ise bizim bavurularmzda izlenmektedir. ktidar basks yoluyla itirazlarmz ret ettirilmektedir.

Son olarak Kars ilinde seçimin iptali için ittifakn yapt bavuruyu esastan görümek üzere karar alan Kars l Seçim Kuruluna ve dolaysyla Yüksek Seçim Kuruluna soruyoruz: Er ve erbalara oylar biz mi kullandrdk. Aylar öncesinde buna itiraz eden biz deil miydik? Yüksek Seçim Kurulu bizim itirazlarmz ret etmedi mi? Hangi bask ve yönlendirmeyle itiraz esastan görüme karar alyorsunuz?

KARSTAK HUKUKSUZ KARARIN KALDIRILMASI çN YSKYI UYARIYORUZ

Kars l Seçim Kurulunun bu hukuksuz kararnn kaldrlmas için Yüksek Seçim Kuruluna bavuruyoruz. Bu kararn derhal kaldrlmasn talep ediyoruz.

Seçim sonuçlarn aibeli hale getirecek müdahalelere yönelmi olan iktidar kaybetmenin öfkesi ile davranmaktadr. Eer Yüksek Seçim Kurulu da bu öfkenin bir parças olarak ve diyet ödeme anlay ile davranacaksa, bu ülkede artk hiçbir seçimin demokratik meruiyeti kalmam olacaktr.

Ana Sayfaya Git