HDP'li Baydemir: Demirtaş, 306 gündür hukuksuz bir şekilde rehin tutuluyor

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde yaptığı açıklamada, "Eş genel başkanımız Selahattin Demirtaş ve 10 milletvekilimiz, tamı tamına 306 gündür, hukuksuz bir şekilde siyasal iktidar tarafından hükümetin talimatıyla adeta rehin tutuluyor. Eş genel başkanımızın halen duruşması dahi yapılmış değil. Geciken adalet, adalet değildir" dedi.

Haberler 06.09.2017 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Sözcüsü ve anlurfa Milletvekili Baydemir, beraberinde Mu Milletvekili Ahmet Yldrm, Ar Milletvekili Dilan Dirayet Tademir ve Adana Milletvekili Meral Dan Betala birlikte AYM önünde basn açklamas yapt. Adalet ve vicdan çars nedeniyle Anayasa Mahkemesi önünde bir araya geldiklerini söyleyen Baydemir, ülkenin her geçen gün adaletten yoksun hale dönütüünü iddia etti. Ülke hukukun üstünlüünden feragat eden bir siyasi anlayla yönetiliyor diyen HDP Sözcüsü Baydemir, öyle konutu:

DEMRTA REHN TUTULUYOR

Hukuk mazlumun yannda deil, adeta güçlünün hukuku haline dönütürülüyor. Bugün adli yln açl törenlerine ayn zamanda ülke tanklk ediyor. Tam da bugün adalet çarsn en üst noktaya çkarlmas gereken bir gündür. Bir kez daha altn çizerek ifade ediyorum. Bugün Anayasa Mahkemesi önünde bulunuumuzun ve Anayasa Mahkemesi nezdinde kesintisiz bir giriim ve çabaya balaymzn tek bir nedeni vardr, o da adalet talep etmektir. 6,5 milyon insann iradesi, Anayasaya aykr bir ekilde seçme ve seçilme hakk gasp edilmi durumda. Bu gaspn son bulmas için bu hukuksuzluun son bulmas için bugün buradayz. E genel bakanmz Selahattin Demirta ve 10 milletvekilimiz, tam tamna 306 gündür, hukuksuz bir ekilde siyasal iktidar tarafndan hükümetin talimat ile adeta rehin tutuluyor. E genel bakanmzn halan durumas tutuklu bulunduu dosyadan durumas dahi yaplm deil. Geciken adalet, adalet deildir. Adaletin geciktirilmesi yargya müdahaledir. Yarg üzerine bask kurmadr. te burada bulunmamzn sebebi yarg basklanmasn, yargç vicdan ile kararn verebilesin, yargç hiç bir siyasi otoritenin önünde eilmesin, yarg dik dursun, durabilsin diyedir. Adalet talep etmek bir haktr

HDPDEN VCDAN VE ADALET NÖBET AçIKLAMASI

HDP, Anayasa Mahkemesi (AYM) içinde Vicdan ve Adalet Nöbeti balattklarn duyurdu. Partiden yaplan açklamada, HDP Sözcüsü Osman Baydemir ve beraberindeki HDPli milletvekillerinin AYM önündeki açklamasnn ardndan AYM Bakan ile görüme talebinde bulunduu belirtildi. Talebe henüz cevap verilmedii belirtilen açklamada, AYM içinde Vicdan ve Adalet Nöbeti balatld kaydedildi.

Ana Sayfaya Git