HDP'li Baydemir: Milletvekillerinin yeri parlamentodur

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, partisinin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile bazı milletvekillerinin tutuklu bulunmasıyla ilgili "Yargılamanın tutuklama cihetiyle yapılmış olması, başlı başına Anayasa suçudur; Anayasa ihlalidir. Bir hukuk perspektifiyle hadiseye baktığımızda, bütün milletvekillerinin olacağı yegane yer var, o da TBMM'dir; parlamentodur" dedi.

Haberler 09.09.2017 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, HDPli vekiller Ahmet Yldrm, Dilan Dirayet Tademir, Celal Doan, Müslüm Doan, Meral Dan Beta ve baz sivil toplum örgütleriyle birlikte Anayasa Mahkemesi (AYM) önüne gelerek, HDP E Genel Bakan Demirtan tutuklu bulunmasna tepki gösterdi.

Adalet ve vicdan çlyla 4 gündür AYMnin önünde olduklarn söyleyen Baydemir, Yüksek sesle haykrmak isteriz ki zulümle abat olunmaz. Dünyann hangi corafyas olursa olsun, siyasal iktidarlar emellerini bask araçlaryla, zor araçlaryla belki de ksa bir süre toplumda suskunluk yaratabilirler. Ama zorun, iddetin, zor aygtlarnn, iddet aygtlarnn yarataca istikrar, istikrarszlktr. Nihayetinde toplumu getirecekleri nokta kaostur. te kaos olmasn diye, zorbalk olmasn diye sarlabileceimiz yegane mekanizma, adalettir, vicdandr, demokrasidir. TBMMnin 3üncü büyük siyasi partisinin e bakanlar zindanda. Grup bakanvekilleri zindanda. Dünyada hiçbir ülke yoktur ki ben demokrasiyle yönetiliyorum desin ve 11 milletvekili ceza evinde olsun dedi.

MLLETVEKLLERNN YER TBMMDR

Milletvekili dokunulmazlklarnn kaldrlmasnn, hukuki açdan butlan olduunu savunan HDP Sözcüsü Baydemir, öyle devam etti:

Bununla birlikte yarglamann tutuklama cihetiyle yaplm olmas bal bana anaysa suçudur, anayasa ihlalidir. Bir milletvekili nasl olurda 307 gündür rehin tutulur. Bugün parti sözcümüz Ayhan Bilgenin dosya üzerinde yaplan tutukluluk incelemesinde tahliyesine karar verildi. te olmas gereken budur. Ayn art ve koulda e genel bakanmz Selahattin Demirtan 30 günde bir yaplmas gereken tutukluluk incelemesi 22 Hazirandan bu yana yaplmad. Yani tutuklu bulunmas anayasaya aykryken, yasaya aykryken u anda tamamen kanunsuzluktur. Sadece ve sadece bir hukuk perspektifiyle hadiseye baktmzda, dosyay önümüze koyduumuzda bütün milletvekillerinin olaca yegane yer var o da TBMMdir, parlamentodur

Ana Sayfaya Git