HDP'li Baydemir: Ne zamandan beri örgüt mensupları kredi kartı kullanıyor?

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, Hakkari'de silahsız hava aracı ile öldürülen ve PKK'lı olduğu iddia edilen Mehmet Temel'in okul binalarında tesisatçı olarak çalıştığını, kredi ve ATM kartı kullandığını, ödediği elektrik faturaları ile trafikten kesilen ceza makbuzunu gösterdi. Baydemir, "Ne zamandan beri örgüt mensupları kredi kartı, bankamatik kartı kullanıyor? Hangi ATM şubeleri var bizim bilmediğimiz dağın başında?" dedi.

Haberler 17.09.2017 - 00:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Diyarbakr il binasnda basn toplants yapan Baydemir, halk bugün Diyarbakrda düzenleyecekleri mitinge davet etti.

MUTLAK SURETLE FAZM DURDURACAIZ

Baydemir, yaklak 2 yldan bu yana artan oranda ülkede zorbaln hakim hale dönütürülmeye çalldn öne sürdü. HDP Sözcüsü Baydemir, 6.5 milyon oy alan parti e genel bakanlarnn 317 günden bu yana milletvekilleri ve belediye bakanlar ile birlikte cezaevlerinde tutulduunu ifade etti. HDP eski e genel bakan Figen Yüksekdan tutuklanmasnn 240nc gününde ilk durumasnn görüldüünü ve 18 Eylül tarihine ertelendiini belirten Baydemir, 6.5 milyon insann oyunu alan bir sayisi hareketin ve liderlerinin tasfiye edilmeye çalldn savundu. E genel bakanlar, milletekilleri ve çok sayda belediye bakan ve siyasetçinin tutuklu bulunduuna dikkat çeken Osman Baydemir, Figen Yüksekdan küçük bir salonda yarglanacan ifade ederken, Aleniyet ilkesine aykr gerçekleirse genel bakanmz durumaya katlmayacan ifade etti. Durumann aleniyeti çinenmemelidir. Bizler her koulda duruma salonunda olacaz, mahkemenin önünde olacaz. Adalet teceli edinceye kadar sinmeyeceiz, mutlak suretle faizmi durduracaz diye konutu.

KARAKOLDA DURDURULMU KMLKLER KONTROL EDLM

Baydemir, geçen 31 AustostaHakkari kent merkezine 20 kilometre uzaklktaki piknik alan olarak kullanlan Kanire çemesinde silahl insansz hava arac (SHA) ile sivil olduklarn öne sürdüü Mehmet Temelin ölümü, brahim Sak, smail Aydn ile Musa Tarhann da yaraland olaya deiirken bu kiilerin o günde karakolda kimliklerinin kontrol edildikten sonra gitmelerine izin verildiini öne sürdü. Baydemir, u iddialarda bulundu:

Hayatn kaybeden Mehmet Temel, Milli Eitim Bakanlna bal okullarda binalarn tesisat ilerini yapan evli ve 3 çocuk babas olan bir yurttamzdr. smail aydn 43 yanda evli 5 çocuk babas ve duvar ustasdr. Musa Tarhan 54 yanda, evli ve 8 çocuk babasdr. Ve ibrahim Sak, 54 yanda, evli ve 6 çocuk babas, defterdarlktan emekli olan bir memurdur. AKP Genel Bakan Erdoan, Nerede bu siviller? diyor. te siviller burda. Bir tanesi mezarda, 2 tanesi cezaevinde, bir tanesi hastanede. Tek bana bir hayat hakkna saldrdan söz etmiyorum, ayn zamanda yargsz infaz söz konusu. Bir insan yarglanmadan, bütün delilleri ortaya konulmadan, belgeleriyle, bulgular, ispatyla ortaya konulmadan, nasl terörist, ibirlikçi ilan edersiniz? Bütün iddialar ortaya koyduklar argumanlarla çelimekte. ddialar kendileri çürütmekte. Söz konusu ahslarn takip altnda olduu, kaytl olduklar iddia ediliyor. Önceki Adalet Bakan, Bekir Bozda tarafndan. Bu insanlar saldrya maruz kalmadan 1.5 saat önce Hakkariden köye doru giderken, Debir karakolunda kontrol noktasnda tutuldular, kimlikleri alnd ve GBTlerine bakld ve gidin denildi bu insanlara. Eer bunlar suçluydu iseler, neden bu insanlar tutmadnz? çok açk ve net Kanire, Hakkarinin adeta Telak Köyünün mesire, piknik alandr. Bu insanlarn tek suçu o gün, o saate orda bulunmak.

HDP Sözcüsü söz konusu 4 kiinin kredi ve ATM kart kullandn ve isimlerine kaytl elektrik faturas ödediklerini anlatrken, Mehmet Temel adna kesilen trafik cezas makbuzunu göstererek, Sizin terörist dediiniz 23 Temmuz 2016da Depin kontrol noktasnda kendisine kesilen bir trafik cezasn gösteriyoruz. Hayatn yitiren sivil insann kulland araca bir trafik cesaz kesilmi. Ne zamandan beri trafie çkyorlar, ar hzdan, kemer balamamadan ceza m kesiyorsunuz örgüt üyelerine? Sivil bir yurtta hayatn ak içerisinde ayn ekilde bu da hayatn yitiren sivil insann bankamatik ve kredi kartlar. Ne zamandan beri örgüt mensuplar kredi ve bankamatik kart kullanyor? Bir yalan, bir iftira baka yalanlar da beraberinde getiriyor. Bir kez daha hakikat öldürülmeye yok edilmeye çallyor. Yine hayatn yitiren yurttamza ilikin; üzerine kaytl elektrik faturas var, her ay elektrik faturas ödüyor. Genç çiftçilerin desteklenmesi programna bavurmu, kendi köyünde proje uygulamak üzere. Biz size hayatn yitiren bu sivillerin, saldrdan etkilenen siviller olduunu ispat ediyoruz. Siz de delilerinizi ortaya koyun. Hangi hakla, hangi belge ve hakla SHA saldr sonucu ölen ve yaralanan, saldrya urayan bu 4 yurttamzn hangi delille ortaya koyuyorsunuz? Bunu spatlayn diye konutu.

HDPli Osman Baydemir, ölen kiinin sivil olduunu ilk günden beri savunan CHP stanbul Milletvekili Sezgin Tanrkulu bata olmak üzere kendi milletvekilleri ve STK bakanlarnn hedef gösterildiini,, bunun yargsz infaz olduunu söyledi.

Gazetecilerin sorularn Kürtçe ve Türkçe yantlayan HDPli Baydemir, Irak Kürt Bölgesel Yönetiminde yaplmas planan referandumun hayrl olmasn dilerken, Erbildeki yerel Kürt Parlamentosunun 2 yl aradan sonra açlmasn büyük bir mutlulukla karladklarn söyledi. Osman Baydemir, Keke Kürdistann bütün parçalarnda, parlamento açlsayd. Irak hükümetinin Kerkük Valisini almas da ayn ekildedir. Bu karar halkn iraresine kardr, demokrasiye kar bir karardr. Bunu kabul etmemiz doru deildir. Herkesin Kürdistan Parlamentosuna ve Kürdistan halknn iradesine sayg duymas gerekir. Referandumda çkacak karar da neyse ona da sayg duyacaz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git