HDP'li Baydemir: Nevruz hepimizindir, herhangi bir siyasi partinin değil

DİYARBAKIR'da, nevruz kutlamalarının yapılacağı parkta incelemelerde bulunan HDP Sözcüsü ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, "Nevruz hepimizindir, herhangi bir siyasi partinin değil, halkın bayramıdır" dedi.

Haberler 20.03.2017 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP, DBP, DTK ve çeitli sivil toplum kurulularnn organize edecei Diyarbakr nevruz kutlamalarnn yaplaca merkez Balar lçesindeki Nevruz Parkn ziyaret eden HDPliler burada açklama yapt. Aralarnda HDP Grup Bakanvekili Ahmet Yldrm, Parti Sözcüsü Osman Baydemir, HDP milletvekilleri Feleknaz Uca, mam Taçer, Ziya Pir, Sibel Yiitalp, DTK E Bakan Leyla Güvenin bulunduu heyet, nevruz kutlamalarnn yapld alanda önce hazrlklar ile ilgili incelemelerde bulundu.

2017 NEVRUZU YARALARI SARMA NEVRUZU OLSUN

ncelemelerinin ardndan hazrlklar ile ilgili konuan Osman Baydemir, bu ylki nevruz kutlamalarnn bar, özgürlük ve kardelik içerisinde kutlanacan ifade ederek, Bu yl nevruzda, çatmalarla, öldürmekle sonuç alnmayacann mesaj verilecek dedi. Türkçe-Kürtçe konuan Baydemir, konumasn öyle sürdürdü:

2017 yl nevruzu son iki yl içerisinde bu topluma yaatlan bütün o yaralarn sarm nevruzu olsun. Bu nevroz bir kez daha Ortadou corafyasnda yaayan bütün halklarn, hak temelinde, özgürlük temelinde, eitlik temelinde, birarada özgürce yaayabilecekleri bir dönemin kapsn aralayan nevruz olsun. Bugün bu alanda yani demokrasi ve özgürlük alannda bize o günü hazrlayacak olan emekçi kardelerimizi ziyaret ettik. Hummal bir çalma yürütüyorlar ükranlarmz iletiyoruz. 21 Mart nevruz gününü bu alanda bar içerisinde, sulh içerisinde, özgürlük ve kardelik içerisinde kutlayacak olan halkn hayatn kolaylatracak olan insanlarmzn buraya gelini ve buradan uurlayn bir insani zemin içerisinde geçmesini salayacak olan katk sunan herkese ahsm ve partim adna teekkür ediyorum. 21inci Yüzylda Ortadou kasp kavrulurken, artk çatmayla, ölümle, öldürmekle sonuç almann na mümkün olduunu, baskyla zulümle sonuç almann na mümkün olduunu birkez daha bu meydan ve bu meydan dolduracak yüzbinlerce yürek gösterecektir. Bu vesileyle de 2017 nevruzu yaralar sarma nevruzu olsun. 2017 nevruzu 2018 nevruzun özgürlük ve barn birkez daha haykrld, bir kez daha kardelik halaylarnn tutuulaca nevruzun müjdesi olan nevruz olsun. Bu vesileyle ayn 21 Mart günü, 2013 nevruzunun ruhuna sahip çkma nevruzu olsun. Bar, özgürlük, birlikte yaam manifestosusunun birkez daha bu corafyada hayat bulacann, yüzbinler tarafndan haykrld sahip çkld bir nevruz olsun. Bu itibarla da bütün kardelerime çarmdr, nevruz hepimizindir, herhangi bir siyasi partinin deil, halkn bayramdr. 7den 70e bütün halkmz bu alanda özgürlük halayn, kardelik halayn birlikte yaam halayn ve yaralarmz sarma halayn birlikte tutalm ve bu alan birkez daha milyonlarla yüzbinlerle dolduralm.

Bir basn mensubunun Bu ylki nevruz kutlamalarna kayyum atanan belediye bakanlar davet edilecek mi? sorusuna yant veren Baydemir, Halkmz davet ettik dedi.

BELEDYE EKPLER, POLS BARYERLER YERLETRD

Kutlamalarn yaplaca Nevruz Park alannda güvenlik güçleri ve Nevruz Tertip Komitesinin çalmalar sürerken, kutlama alann bulunduu noktalar Diyarbakr Büyükehir Belediyesi çalanlar tarafndan polis bariyerleriyle kapatld.

Bu ylki nevruz kutlamasnda Osman Baydemir ve Ahmet Türkün birer konuma yaplaca örenilirken, nevruz için Diyarbakr genelinde 400 bin bildiri datld. Diyarbakrdaki nevruz kutlamalarn yabanc basn mensuplar da izleyecek.

Ana Sayfaya Git