HDP’li belediye askerden sonra işe almadı, hayatı karardı

Diyarbakır’da dönemin HDP’li belediye başkanı tarafından askerlik görevi sonrası işe alınmayan Deniz, valiliğe dilekçe yazıp durumu anlattı.

Haberler 24.08.2019 - 10:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDPli bakan döneminde Balar Belediyesinde 7 yl çaltktan sonra 2017 ylnda askere giden Sercan Deniz, terhis olduktan sonra eski bakan Birsen Kaya Akat tarafnda ie alnmad. Valilie yazd dilekçeden sonra ie alnp 3 ay çaltktan sonra mobbing uygulanarak iten çkarlan Sercan Deniz, tekrar iine dönmek için yetkililerden yardm bekliyor.

Diyarbakrda yaayan 3 çocuk babas 38 yandaki Sercan Deniz, Balar Belediyesinde 7 yl boyunca temizlik eleman olarak çalt. 2017 ylnda askere giden Deniz, askerden geldikten sonra tekrar iine dönmek için giderken i çk kadn imzalamad. Deniz, askerdeyken kendisinin yerine eleman alndn örendi. Terhis olduktan sonra tekrar iine dönmek isteyen Sercan Denizin istei, eski Balar Belediye bakan tarafndan kabul edilmedi. Daha sonra valilie ie alnan teröristleri örnek göstererek ie alnmasn talep etmek için dilekçe yazan Deniz, ilk üç ay kadrosu verilerek ie alnd. ddiaya göre, valilie verdii dilekçe ve dilekçede verdii örneklerden dolay Birsen Kaya Akat tarafndan hedef gösterilerek efleri tarafndan mobbing uygulanan Deniz, tekrar iine dönmek için yetkilerden yardm bekliyor.

Ailesinde terörist olan kadro alacak, ben vatani görevimi yerine getirdim diye kadro yok

2018 ylnn 7nci aynda iten atldn, iten atlma gerekçesinin de eflerine itaatsizlik olduunu ifade eden Deniz, Hepsi yalan, hepsi palavra. Ben askere geç yata gittim. 7 sene boyunca belediyede çaltm, 7 sene boyunca benim belediye ile herhangi bir problemim, herhangi bir sorunum yoktu. Ben ta ki askere gittikten sonra ve hatta i çk kadna imza at dediler atmadm. Askerden dönü yaptmda hemen ie balayaym diye düünerek imza atmadm. Askerdeyken edindiim bilgilere göre arkadalarm bana dediler ki, Balar Belediyesi benim yerime 25 bin lira karlnda bir kiiyi ie alm o dönemde eski bakan teröristin kz kardei Birsen Kaya Akatt. Benim yerime adam aldn duyduum gibi direkt orada askerdeyken komutanlarma bu durumu bildirdim. Daha sonra bu olay mahkemeye verdim. Onunla görütüüm esnada bana dedi ki, Ben kesinlikle seni ie almam. Git kanun mahkemeler seni ie alsn. Bende kalktm Diyarbakr Valiliine kimseyi de ikayet etmemiim. unu veya bunu yapmamm. Diyarbakr Valiliine sadece iki örnekleme yaptm. Yani ailesinde terörist olan kadro alacak, fakat bende vatani görevimi yerine getirmiim diye kadro alamayacam dedi.

Amirlerim mobbing uygulad

Valilie iki örnekleme yapt dilekçenin gizlilik ibaresi olmadan olduu gibi Balar Belediyesi Bakan Birsen Kaya Akata gönderildiini belirten Sercan Deniz, Valilikte normalde resmi kanallarla evrak göndermi fakat gizlilik tamas gereken bir evrak üzerine gizlilik ibaresi yazmadan direkt gönderdiinden dolay askerden geldiim gibi ilk üç ay kadromu aldm. Benim bu dilekçemi duyan eflerim, amirlerim üzerime mobbing uyguladlar. Hatta benim efim beni arad saate sabahleyin tam i ba yaptm anda beni aradnda kendisinin makam aracna bindim. Makam aracnda bana dedii udur, Biz bakasna bir bakyoruz, sana bin bakyoruz diyerek açkça mobbing uygulad. Tek tarafl olarak i akdimi fesih ediyorlar. O dönemde de Birsen Kaya Akatn hiçbir imza yetkisi yoktu. Tazminat bile vermediler. imi geri istiyorum, bana yardmc olsunlar diye konutu.

Ana Sayfaya Git