HDP'li Beştaş: "Biz her zaman kayyumun bir darbe olduğunu söyledik"

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, "Biz her zaman kayyumun bir darbe olduğunu söyledik. Bu darbe aralıksız şekilde devam ediyor." dedi.

Haberler 19.12.2019 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Beta, Mecliste düzenledii basn toplantsnda, demokratik bir ülkede kayyum uygulamalarnn yerinin olmadn savundu.

Demokrasinin temelinin, halk iradesinin temsili olduunu savunan Beta, Dün de 3 HDPli belediyeye kayyum atand ve belediye e bakanlarmz gözaltna alnd. Biz her zaman kayyumun bir darbe olduunu söyledik. Bu darbe aralksz bir ekilde devam ediyor. Kayyum, hrszl, yolsuzluu devam ettirme iradesini de ortaya koyuyor. AKPnin yapt, kendi iktidarn garanti altna almaktr. diye konutu.

KAYYUM DÖNEM

çileri Bakan Süleyman Soylunun Seçilme yeterliliine sahip olmak belediye bakanl yürütmek için yeterli deildir dediini belirten Beta, Soyluya kanunlar yeniden bir gözden geçirmesi tavsiyesinde bulunduklarn söyledi.

Soylunun, kayyumun ne anlama geldiini bilmediini öne süren Beta, Atanm bir memur olarak yüz binlerce oyla seçilmi belediye bakanlarn görevden almas zaten bal bana bir anayasa suçudur. Bizim belediye bakanlarmz suç iledikleri için cezaevlerine alnmyor, sadece belediye bakan olduklar için tutuklandlar. Belediye bakan seçilmeselerdi tutuklanmayacak, haklarnda da dava açlmayacakt. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git