HDP'li Bilgen: Karamollaoğlu'nun çağrısı önemli

HDP'li Ayhan Bilgen, Demirtaş'ın serbest bırakılması gerektiğini söyleyen Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'nun sözlerini değerlendirdi.

Haberler 10.05.2018 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Saadet Partisi cumhurbakan aday Temel Karamollaolu bugün basn kurulularnn temsilcileriyle kahvaltda biraraya geldi. Gündeme ilikin deerlendirmelerde bulunan Karamollaolu HDPnin tutuklu Cumhurbakan aday Selahattin Demirtan serbest braklmas gerektiini söyledi.

NALLAH BZ ZYARETE GTMEDEN DEMRTA çIKAR

Kendisinin de Muharrem nce gibi Demirta ziyaret edip etmeyecei sorulan Karamollaolu, Demirtan aday olmasna engel yoksa kanunen fikirlerini topluma anlatmas için tutukluluk halinin sona erdirilmesi gerekir. nallah biz gitmeden o çkar. Bize de geçmi olsun deme imkan doar. nallah Demirta ksa zamanda tahliye edilir. Bunu yapmak hükümet yönünden de toplumda erdem olarak alglanr kanaatindeyim. Bunu ümitle bekliyorum dedi.

Karamollaolunun bu açklamalarn sitemize deerlendiren HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, cumhurbakan adaylarndan birisinin cezaevinde tutuklu olmasnn seçimlerin adil yaplmasnn handikaplarndan birisi olduunu söyledi.

ADAYLARIN ET YARIABLECE KOULLAR KONUSUNDA TUTUM ÖNEMLDR

Adaylarn birbirleriyle ilgili duyarllk sergilemeleri ve bu süreçte eit yarabilecei koullarn oluturulmas konusunda tutum sergilemeleri oldukça önemlidir diye konuan Bilgen, siyasetçilerin topluma bu ekilde örnek davranlar sergilemelerini önemli bulduklarn da ifade etti.

Ana Sayfaya Git