HDP'li Botan: Referandum en meşru haktır

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Van milletvekilleri Lezgin Botan ile Bedia Özgökçe Ertan, kentteki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi. HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin yaptığı bağımsızlık referandumun meşru olduğunu belirterek, sandığın dünyada insanların ürettiği tek adil ve demokratik çözüm olduğunu söyledi.

Haberler 07.10.2017 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vandaki yerel ve ulusal basn temsilcileriyle bir araya gelen HDP Van Milletvekili Lezgin Botan ve Bedia Özgökçe Ertan gündeme dair açklamalarda bulundu. Toplantda konuan Milletvekili Botan, Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin yapt bamszlk referandumunun meru olduunu belirterek, ran rejmi, Irak ii rejmi, AKP rejmi Kürtlere dan yolunu gösteriyor. Oysaki Kürtler evrensel demokratik yolu seçmiler, sand seçmiler. Sandk dünyada insanlarn ürettii tek adil, demokratik çözümdür. BM gözlemcisinin hazr bulunduu, onlarca uluslararas sivil toplumun ahitliinde Kürtler irade beyannda bulunmulardr.

çileri Bakan Süleyman Soylunun Vann Muradiye ilçe belediyesinin dadaki PKKllara ekmek götürdüü yönündeki sözlerini de eletiren Botan, konumasn öyle sürdürdü:

Velev ki belediye ekmek göndermi bir an için öyle kabul edelim bu yalan, bu iftiray. Ya sormazlar m sana, senin kaymakamn, senin valin, senin istihbarat tekilatn, bunlar hepsi yardm ve yatakçlk yapm. Senin karakol komutann, emniyet amirin bunlar hepsi izlemi. Muradiyeli belediyemiz de güzel güzel ekmekleri piirmi Tendüreke göndermi. Ya buna hangi akl inanr. Deli saçmas eyler bunlar, hangi kararnamede bunlar mevcut?

HDP Van milletvekili Bedia Özgökçe Ertan ise hükümetin HDPye bask politikas uyguladn söyleyerek öyle konutu:

Daha genel kurulun ilk açld saatlerde bir milletvekilimizin vekillii düürüldü. Bizler demokratik siyasetin kanallarnn, önünün açlmas için sözümüzü söylüyoruz. Tayyip Erdoann bizlere gösterdii yol bu ülkeye huzur getirecek sorunlar çözecek bir yol deil. Bu bir çözüm deil. ki buçuk yldr Kürtlere yönelik bir nefret politikas, bir düman hukuku iletiyor. Bunu sadece içeride deil darda da iletiyor. Bunu sadece AKP, MHP ile snrlamamak gerekiyor. CHP bu duruma ilk elden ortak oldu. Türkiyenin, Kürt fobisinden vazgeçmesi halinde çok rahat bir nefes alacan düünüyoruz. Türkiye hem içeride hem darda Kürtleri yanna alrsa Ortadouda ve dünyada çok önemli bir güç olacan düünüyoruz.

Ana Sayfaya Git