HDP'li Buldan: Pandemi şartlarında nevruzu kutlayacağız

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, bu yıl pandemi koşullarında 21 Mart günü nevruz kutlaması yapacaklarını ifade ederek, "Geçen sene hastalıktan kaynaklı nevruzumuzu kutlayamadık ama bu dönem elbette ki pandemi şartlarını da gözeterek, halkımızın sağlığını gözeterek, Orta Doğu halklarının kadim bayramı olan nevruz bayramını coşkuyla kutlayacağız" dedi.

Haberler 13.03.2021 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda baz siyasi parti ve sivil toplum örgütleriyle birlikte bir basn toplants düzenleyen Halklarn Demokrasi Partisi (HDP) E Genel Bakan Pervin Buldan, geçen yl pandemi nedeniyle kutlanamayan nevruzu, bu yl kutlayacaklarn açklad. Pandemi koullarn ve halkn saln gözeteceklerini belirten Buldan öyle konutu:

NEVRUZ KUTLAMALARI

2021 nevruzunun tüm dünya halklarna bar, özgürlüü, kardelii ve demokrasiyi getirmesini yürekten temenni ediyorum. Dünya halklarnn en fazla demokrasiye, özgürlüe ve kardelie ihtiyaç duyduu bir süreçte, bir dönemde pandemi koullarnda 2021 nevruzunu kutlayacaz bu dönem. Geçen sene hastalktan kaynakl nevruzumuzu kutlayamadk ama bu dönem elbette ki pandemi artlarn da gözeterek, halkmzn saln gözeterek, Orta Dou halklarnn kadim bayram olan nevruz bayramn cokuyla, bara ve demokrasiye vesile olmas temennisiyle kutlayacaz

Ana Sayfaya Git