HDP'li Çağlar Demirel'e 3 bin 600 lira para cezası

HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, 'Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama' iddiasıyla yargılandığı davada 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Demirel'in cezasını sanığın kişiliği, sosyal ve ekonomik durumunu dikkate alarak 3 bin 600 lira adli para cezasına çevirdi.

Haberler 12.04.2017 - 08:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Diyarbakr Milletvekili çalar Demirel, hakknda Mardinde 25 Kasm 2015te Dünya Kadna Yönelik iddetle Mücadele Gününde yapt konumadan dolay açlan davann durumasna devam edildi.

Mardin 2nci Asliye Ceza Mahkemesinde görülen durumaya Kocaeli 1 Nolu F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan çalar Demirel, SEGBS sistemi ile katld.

Durumada ifadesi alnan çalar Demirel, 7 Haziran seçimlerinden beri seçilmi bir milletvekili olduunu belirterek, 7 Haziran seçimlerinden beri milletvekili olduum göz ard edilmitir. Konuma yaptm srada milletvekili olmam nedeniyle yasama dokunulmazlm ve sorumsuzluum vardr. Yapm olduum konuma hakknda soruturma yaplamaz. Benim gibi milletvekili olan Hatip Diclenin konumasndan dolay AHM Türkiyeyi mahkum etmitir. Bu konumalarm yasama sorumsuzluu kapsamnda suç tekil edemez. Konumalarm kadna yönelik iddete son verilmesi, kadn haklarnn ihlal edilmememesi üzerine yaplmtr. Konumalarmda TBMMnin aalanmas sözkonusu deildir. Konumalarm siyasi eletiri mahiyetindedir dedi.

3 BN 600 LRA ADL PARA CEZASI

Avukat savunmalarnn ardndan kararn açklayan mahkeme çalar Demireli, Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarn aalama suçundan 6 ay hapis cezasna çarptrd. Sann yarglama sürecindeki davranlar dikkate alnarak, cezasnda herhangi bir indirim yaplmamasna karar veren mahkeme, Demirelin kiilii, sosyal ve ekonomik durumunu dikkate alarak 6 aylk hapis cezasn 3 bin 600 lira para cezasna çevirdi. Mahkeme çalar Demirel hakknda Halk kin ve dümanla alenen tahrik etme suçundan ise beraat karar verdi.

Ana Sayfaya Git