HDP’li Encü’nün kaymakamı darp ettiği iddiasıyla açılan dava ertelendi

Uludere olayında dönemin ilçe kaymakamı Naif Yavuz’un darp edilerek yaralanması olayı ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında aralarında HDP’li milletvekili Ferhat Encü'nün de bulunduğu 31 kişi hakkında adam öldürmeye teşebbüs ve basit yaralama suçlamalarıyla açılan davanın 2. duruşması Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Haberler 10.10.2017 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uludere olaynda dönemin ilçe kaymakam Naif Yavuzun darp edilerek yaralanmas olay ile ilgili yürütülen soruturma kapsamnda aralarnda HDPli milletvekili Ferhat Encünün de bulunduu 31 kii hakknda adam öldürmeye teebbüs ve basit yaralama suçlamalaryla açlan davann 2. durumas Diyarbakr 7. Ar Ceza Mahkemesinde görüldü.

DAVA ERTELEND

Baka bir davadan tutuklu olan, bu davadan tahliye edilen Encü, tutuklu bulunduu Kandra 1 Nolu F Tipi Cezaevinden SEGBS ile durumaya katlmazken, 12 kii ise Uludere Adliyesindeki duruma salonundan SEGBS ile durumaya katld.

Yaplan savunmalarn ardndan ara kararn açklayan mahkeme, davada ifadesi alnmayan sanklarn ifadesinin alnmasn, Encünün bir sonraki durumada SEGBS üzerinden hazr edilmesine karar vererek, durumay aralk ayna erteledi.

Dava güvenlik gerekçesiyle rnaktan Diyarbakra alnmt.

Ana Sayfaya Git