HDP’li erkekler kadına yönelik şiddet ve tecavüze 'dur' diyecek

HDP Diyarbakır İl Örgütü’nün erkek yöneticileri, yapacakları açıklama ile kadın ve çocuklara dönük artan şiddet, taciz ve tecavüze ‘dur’ diyecek.

Haberler 15.06.2019 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakr l Örgütü, son günlerde kadna ve çocua yönelik artan tacize, tecavüze ve iddete dur demek için 16 Haziran günü Kouyolu Parknda basn açklamas yapacak.

Yaplacak açklamaya dair konuan HDP l Ebakan Yardmcs Mahmut Yoku, Ortadounun bütün ülkelerinde kadna ve çocua yönelik ciddi bir bask, taciz, tecavüz ve iddetin had safhada olduuna dikkat çekti.

KADIN VE çOCUUN ROLÜ BELRLEYC

Köle gibi görülen kadn ve çocuun yaamdaki rolünün belirleyici olduunu ifade eden Yoku, ancak Türkiyedeki kadn politikalarnda ciddi sorunlar bulunduunu belirtti. Yoku, Kadn toplumu hazrlayan yaam veren, güç katan ve mücadele edendir. Empati yapmalyz ve kadna yönelik bask, taciz, tecavüz ve iddete dur demeliyiz. Her gün ülkemizde günde 2 kadn katlediliyor. En büyük terör olay bir ülke de kadn ve çocua bask, taciz, tecavüz ve iddetin yaplmasdr dedi.

PARTLERN BAKI AçILARI BLNYOR

HDP l Yöneticisi Edip Binbir ise, kadnlara yönelik taciz, tecavüze dur demek ve çocuk gelinlere dikkat çekmek için Kouyolu Parknda olacaklarn ifade etti.

Türkiyedeki siyasi partilerin kadna bak açlarnn bilindiini dile getiren Binbir, Bizler kadnlarn bu ülkede olan mücadelesinin destekçisi olduumuzu, kendileriyle beraber hareket ettiimizi dile getireceiz. 2002 ylndan bu yana Türkiyede kadna iddet ve tecavüz olaylarna baktmza yüzde 800 arttn görüyoruz. Bunun ana temellerinden biri bu ülkede iktidarn kadna bak açsndan geldiini görüyoruz. Ülkemizde hala kaç tane kadn bakan var. Birkaç partinin kaç tane kadn milletvekili var. Kadn cinayetlerinin ana temellerinden birinin de siyasal partilerin hükümetlilerin politikalarndan kaynaklandn bütün bu olumsuzluklara kar kadn mücadelesine destek olmak için 16 Haziran da Kouyolu Parknda olacaz diyerek, herkesi destek vermeye davet etti.

Ana Sayfaya Git