HDP'li Nursel Aydoğan'ın yargılanmasına devam edildi

HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'ın, 'terör örgütü üyesi olmak' ve 'örgüt propagandası yapmak' suçlamalarıyla yargılandığı davanın duruşmasına devam edildi. Dava ile ilgili karar verileceğini söyleyen mahkeme başkanı, avukatların savunma yapmak için süre istemeleri üzerine duruşmayı 10 gün sonraya erteledi.

Haberler 04.01.2017 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnak Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma kapsamnda 4 Kasmda tutuklanan HDP Diyarbakr Milletvekili Nursel Aydoann, 2011 ylnda katld 5 ayr gösteri yürüyüü ve cenaze töreninde terör örgütü üyesi olduu ve terör örgütü propagandas yapt iddiasyla hakknda Diyarbakr 2nci Ar Ceza Mahkemesinde açlan davann durumasna devam edildi. Davann bugünkü durumasna Nursel Aydoan, Silivri Cezaevinden SEGBS sistemi ile katlrken, durumay HDP milletvekilleri Ziya Pir, Meral Dan Beta ve Sibel Yitalp de izledi. Durumada söz alan Aydoann avukatlar, dosyada ciddi eksikliklerin olduunu, soruturmay yürüten ve yarglama yapan önceki hakim ve savclarn FETÖ/PDY soruturmalar kapsamnda tutuklandn, bu ekilde karar verilmesinin hukuksuzluk olacan belirterek, soruturmann geniletilmesini istedi.

TEEKKÜR EDLMES GEREKRKEN DAVA AçILIYOR

Daha sonra söz hakk verilen Nursel Aydoan, Türkiyenin en ar sorununun yaand Diyarbakrda milletvekili olduunu belirterek öyle dedi: Her hareket ve davranmz emniyet tarafndan kontrol altnda. Suçlandm olaylar, bir milletvekilinin böylesi sancl bir bölgede yapmas gerekenlerdir. Burada milletvekillii yapmamz engelleniyor. Bu ülkede küçük bir kza 5- 6 güvenlik görevlisi tecavüz ediyor. Böylesi ahlaksz bir duruma hassasiyet gösterdiimiz için, teekkür edilmesi gereken yerde dava açlyor. Fezlekeler iirilerek toplum karsnda suç iliyoruz izlenimi veriliyor. Birilerinin buna dur demesi lazm. Yoksa bu ekilde bu ülkenin sorunlarna çözüm bulamayz.

Daha sonra durumaya ksa bir ara veren mahkeme, avukatlarn soruturmann geniletilmesi taleplerinin yarglamay uzatmaya yönelik olduunu belirterek, tüm taleplerin reddine karar verdi. Daha sonra dava ile ilgili karar vereceklerini söyleyen Mahkeme Bakan, Nursel Aydoandan esas hakkndaki savunmasn yapmasn istedi. Davann bu kadar acele bitirilmesine anlam veremediini belirten Aydoan, Her mahkeme 10- 15 celse sürerken bu acelenin sebebini anlayamadm. Savunma için çok hazrlanamadm. Süre verecekseniz verin, vermeyecekseniz de kararnz verin diye konutu.

Durumada söz alan Aydoann avukatlar da savunmak yapmak için süre verilmesini istedi. Talebi deerlendiren mahkeme, durumay 13 Ocak tarihine erteledi.

Ana Sayfaya Git