HDP’li Öcalan: Suruç saldırısı TBMM'de araştırılsın

20 Temmuz 2015'te, PYD denetimindeki Kobani kentinin inşasına yardım etmek amacıyla Suriye'ye gitmek üzere Türkiye'nin değişik kentlerinden gelen gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyeleri Suruç'ta bulunan Amara Kültür Merkezi'nde toplandı.

Haberler 21.07.2017 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

20 Temmuz 2015te, PYD denetimindeki Kobani kentinin inasna yardm etmek amacyla Suriyeye gitmek üzere Türkiyenin deiik kentlerinden gelen gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyeleri Suruçta bulunan Amara Kültür Merkezinde topland. Suruçta toplanma nedenlerine ilikin basn açklamas yaparken, DEAl canl bomba eyh Abdurrahman Alagöz üzerindeki intihar yeleini infilak ettirdi. Patlamada 33 kii yaamn yitirirken, 103 kii yaraland.

Patlamann ikinci yldönümü için dün olayn yaand Amara Kültür Merkezinde tören düzenlendi. Etraf barikatlarla çevrilen merkezde polisler de youn önlem ald. Anma törenine HDP ve STK üyelerinin yan sra HDP milletvekilleri Dilek Öcalan, Feleknas Uca ve Behçet Yldrm da katld. Patlamann olduu noktaya karanfil brakan kalabalk adna konuan HDP milletvekili Dilek Öcalan, alnan youn güvenlik önlemine tepki göstererek, Burada hayatlarn kaybedenler, Kobanide bir köprü olmak için toplanmt. Oradaki barbar IDden hayatta kalan çocuklar için oyuncak, kitap ve bir ormanlk alan yapmak için gidiyorlard dedi.

BU KATLAMLAR HER AN YAANABLR

Saldrnn ikinci yldönümünde toplandklarn ancak olayn aydnlatlamamas nedeniyle kendilerini güvende hissetmediklerini kaydeden Öcalan öyle konutu:

Bizler u anda güvende deiliz. Bu katliamlar her an her saniye yaanabilir. Bu olaylarn faillerini ortaya henüz çkaramadk. Bunun için TBMMye aratrma önergesini vereceiz. Biz bu katliamlar aydnlatmadmz sürece Türkiye bu tür kaoslara, bu tür katliamlara her zaman açk olacak, bir arpa boyu dahi biz yol alamayacaz.

Açklamann ardndan kalabalk, patlamada yaamn yitiren ve Suruçta defnedilen Osman çiçek ile Kasm Depremin mezarlarn ziyaret edip karanfil brakt.

Ana Sayfaya Git