HDP'li Önder: 100 Belediyeyi gasp ediyorlar, demokrasi nutukları atıyorlar

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreya Önder, 16 Nisan'daki referandumun seçimlerden bile önemli olduğunu belirterek, "Kim bu halkın iradesine ipotek koyabilir? 'Daha demokratik olacaklar' diyor, neyin demokratik olacağını söylemiyorlar. 100 belediyeyi gasp ediyorlar, demokrasi nutukları atıyorlar" dedi.

Haberler 12.04.2017 - 08:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDPnin DBP ile ortaklaa Batmanda yapt Referandum mitingine, Mardin eski Büyükehir Belediye Bakan Ahmet Türk, HDP Ankara Milletvekili Srr Süreyya Önder, DBP E Genel Bakan Gülcihan imek, Batman Milletvekilleri M. Ali Aslan ve Aye Acar Baaran katld. Mitingte konuan Ahmet Türk, uzun yllardan beri siyasetin içinde olduunu, birçok önemli günleri ve 12 Eylül zindanlarn yaadn hatrlatarak unlar söyledi:

Bugün de o politikalarn o zindanlarn getirmek istiyorlar. Yine 1994- 95 yllarnda yklan köylerin, faili meçhul cinayetlerin ahidi olduk. Demokrasi mücadelemiz zaman zaman kesilmise de, ipotek konulmad. Bugün farkl bir notadayz. Artk halkmzn, geleceimizin, çocuklarmzn, torunlarmzn geleceine ipotek konmaya çalyorlar. Hepimizin adna, halklar adna bir tek kii karar verecek. Yani bir tek kiinin dudaklar arasndan çkan kelime yasa olacak, kanun olacak. Durum bundan ibaret. Keke bugün AKPye oy veren insanlar da burada olsayd. Bunun irademizi teslim etme anlamna geldiini onlar da bilseydi. Dünyada tek bir kiinin yönettii birçok ülkeyi biliyoruz. Bunlardan biri Saddamn yönettii Irak, biri Esadn yönettii Suriye, biri Kaddafinin yönettii Libya, biri Mübarekin yönettii Msr. Ne oldu sonuçlar, bugün halklar büyük ac çekiyor. Tekçi anlaytan ötürü insanlk dram yaanyor. Biz bunun için tekçilie karyz. Herkes yeniden düünsün ve gerçekten geleceimizi kararttracak olan referanduma, vicdani muhasebe yaparak baksn.

BZ KMSENN DÜMANI DELZ

AK Partinin bütün halklar kar karya getiren bir politikay Türkiyenin gündemine getirdiini ileri süren Ahmet Türk sözlerini öyle sürdürdü:

Biz ortak demokratik bir gelecei esas alyoruz. Biz böyle bakyoruz. Biz insanz, vicdan sahibiyiz, kimsenin düman deiliz. Bizim derdimiz zulmün olmad, insanlarn kucaklat bir gelecei elde etmektir. Lütfen bunu görmeyenlere, anlamayanlara gidin kaplarn çaln, yarnlarmz karartacak bir karardan onlar alkoyun. Onlar ikna edin. nanyorum ki biz ikna etmek için yola çksak, derdimizi, duygularmz anlatsak ikna olmayacak insanmz yok. Bu nedenle eer Kürdistanda Hayr çok güçlü bir ekilde ortaya çkmazsa bizim eksikliimizdir. Bu corafyada Evet oyu verildii zaman yarn Cumhurbakan ve Babakan çkacak, Bütün yaptklarma ramen Kürtler bana destek verdi diyecek. Bunu Türkiyede kullanacak, uluslararas arenada kullanacak, Kürtlerin bir derdi, bir sorunu yok, bakn büyük oy aldm diyecek.

ÖNDER: KM BU HALKIN RADESNE POTEK KOYABLR

HDP Ankara Milletvekili Srr Süreyya Önder ise, gelecein kendi elimizde olduunu, bu referandumun seçimlerden bile daha önemli olduunu ve belirleyici olduunu belirterek öyle konutu:

Gençlik nasl braktysak öyle. Önemli bir kym yaamtr. Yine de idaresinden ödün vermedi. Biz size birey verebiliyormuyuz? Artk bir belediyemiz de yok. Bizle beraber olmak demek polis daya, gazlar bombalar, zindan, zulüm, ölüm. Bu halk bütün engelemellere ramen gelip bu alan dolduruyorsa insan tefekkür etmez mi? Burada bir onur meselesi var. Biz insanlarn ortaklaa bir arada yaamasn arzuluyoruz, bunun için bu uralarmz. Biz, bize gösterecekleri filmlerin fragmanlarn izledik. Kim bu halkn iradesine ipotek koyabilir? Daha demokratik olacaklar diyor. Neyin demokratik olacan söylemiyorlar. 100 belediyeyi gasp ediyorlar, demokrasi nutuklar atyorlar.

Ana Sayfaya Git