HDP'li Temelli: Muhalefeti 'demokrasi ittifakı'nda buluşmaya davet ediyoruz

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, "Tüm sivil toplum örgütlerini, sendikaları, toplumsal muhalefetin bütün dinamiklerini hatta tüm muhalefeti 'demokrasi ittifakı'nda buluşmaya davet ediyoruz. Türkiye'nin acil sorunlarına, acil çözümler üretmek istiyorsak 'demokrasi ittifakı'nda buluşarak, demokratik adımları atmalıyız. Acil ihtiyacımız demokrasidir" dedi.

Haberler 29.04.2019 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP e genel bakanlar Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Van Milletvekili Muazzez Orhan ile Van Büyükehir Belediye Bakan Bedia Özgökçe Ertan ve e bakan Mustafa Avcy ziyaret etti. Ziyaret öncesi belediye binas önünde açklama yapan Temelli, ülkenin acil ihtiyaç duyduu eyin demokrasi ittifak olduunu söyledi. Muhalefet partilerini ve tüm STKlar demokrasi ittifaknda bulumaya davet ettiklerini kaydeden Temelli, 31 Mart seçimlerine giderken çok önemli bir iddiay dile getirdik. Dedik ki Tüm kayyumlar süpüreceiz. Ama sadece kayyumlar süpürmekle kalmayacaz , AKP- MHP blokunu olduu her yerde gerileteceiz dedik. Hep birlikte sizlerin emeiyle çalmalaryla bunu hep birlikte baardk. Biz siyasetin kulvarn deitirdik. Tüm sivil toplum örgütlerini, sendikalar, toplumsal muhalefetin bütün dinamiklerini hatta tüm muhalefeti demokrasi ittifaknda bulumaya davet ediyoruz. Evet, Türkiyenin acil sorunlarna acil çözümler üretmek istiyorsak demokrasi ittifaknda buluarak, demokratik admlar atmalyz. Acil ihtiyacmz demokrasidir diye konutu.

BULDAN: SEçM SONUçLARI HERKESE DERS VERMTR

Sezai Temellinin ardndan söz alan Pervin Buldan ise Vanda halkn birlik ve beraberliini koruduunu belirterek, Seçim sonuçlar, sandktan çkan sonuçlar herkese ders vermitir. Özellikle AKP hükümetine büyük bir ders vermitir. Seçim sonuçlar sizlere ve AKP hükümetine unu öretmelidir. Ayrn yapmadan, bu ülkede yaayan herkesi bir bütün olarak görmek zorundasnz. Bu halk sandklarda size bunu gösterdi, bunu beyan etti. O yüzden diyoruz ki demokrasi ittifak önemli bir ittifak olacaktr. Bu ittifak içerisinde bir bütün olarak haraket etmesinin zaman ite imdidir. Biz de bugün buradan bunu ilan ediyoruz dedi. Açklamalarn ardndan HDPli Temelli ve Buldan, Büyükehir Belediyesinde düzenlenen Halkla Buluma Toplantsna katld.

Ana Sayfaya Git