HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun hakkında soruşturma başlatıldı

HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, yanındaki kişiye koronavirüs salgınıyla ilgili "Hükümet tedbir almayarak Kürt halkının ölmesini istiyor" diye megafonla Kürtçe anons ettirdi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Tosun ve anons eden kişi hakkında, 'halkı kin ve düşmanlığa teşvik' suçundan soruşturma başlatıldı.

Haberler 30.03.2020 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl, HDP Diyarbakr Milletvekili Remziye Tosun hakknda halk kin ve dümanla tahrik veya aalama suçundan soruturma balatt.

Basavclk, HDPli grubun Diyarbakrn merkez Sur ve Yeniehir ilçelerindeki baz mahallelerde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile ilgili yaptrd anonsta kullanlan baz ifadeler nedeniyle milletvekili Tosun ile anonsu yapan kii hakknda Türk Ceza Kanununun 216. maddesi uyarnca tahkikat açt.

SAVCILIK SORUTURMASI

Remziye Tosun hakknda halk kin ve dümanla tahrik veya aalama suçundan soruturma balatld.

Milletvekili Remziye Tosunun da yer ald HDPli grup, Sur ve Yeniehir ilçelerindeki baz mahallelerde yaya dolaarak hoparlörle mahalle sakinlerine salgn nedeniyle evde kalmalar için çarda bulunmu, söz konusu faaliyete ilikin görüntüler sosyal medya hesaplarndan paylalmt.

Ana Sayfaya Git