HDP'li vekiller Van'da 3 günlük kampa girdi

HDP milletvekilleri, Van'ın Edremit ilçesindeki otelde 3 günlük kampa girdi. Kampın ilk gününde 21 kadın milletvekili toplantı yaparken, Eş Genel Başkan Pervin Buldan, HDP'nin 24 Haziran'daki genel seçimlerde büyük başarı elde ettiğini söyledi.

Haberler 21.07.2018 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP milletvekilleri 3 günlük kamp için Edremit ilçesindeki Merit Otelde topland. Kampn ilk günü HDP E Genel Bakan Pervin Buldan bakanlnda 21 kadn milletvekili toplant yapt. Kampta, HDPnin kendi içerisindeki eksiklikleri, yetmezlikleri, 27nci dönemde olas tehlike, risk, yol haritas ve yeni sisteme ilikin konular gündeme getirilecek.

VANDA Üç GÜNLÜK KAMP

Toplantnn basna açk bölümünde açklama yapan HDP E Genel Bakan Pervin Buldan, kampn çok anlaml olacan belirterek, Seçim döneminde yaanan 26nc dönemde yaptklarmz ve yapamadklarmz ve 27nci dönemde bizleri bekleyen tehlikeler, riskler ve yol haritasn belirlemek üzere bir araya geldik. Bugün kadn yoldalarmzla, yarn erkek arkadalarmzn katlmyla bir yol haritas ve mücadele hatt balatacaz. Bugün Suruç katliamnn 3üncü yl dönümü. Katliamda yaamn yitirenleri bir kez daha saygyla anyoruz. Eer hesap sorulsayd, dier katliamlar olmazd. Beden olarak aramzdan ayrlm olabilirler, ama o güleç ve umut veren yüzlerini hiç unutmadk. Bir kez daha ailelerine basal diliyoruz dedi.

SEçM SÜREC TARTIILACAK

çok kritik bir seçim dönemini atlattklarn, zor koullarda 24 Haziran tarihinde hukuk d ortamda bir seçim yaadklarn öne süren Buldan, unlar söyledi:

7den 70e herkesin katk sunduu HDP olarak, büyük bir baar elde ettiimizi belirtmek isteriz. Ancak bu üç gün boyunca yetmezliklerimizi, eksiklerimizi gitmek için burada bulunuyoruz. Kadn temsiliyetini Mecliste bu denli elde etmek büyük bir baardr. 26 kadn arkadamz parlamentoya vekil olarak seçtik. Dier partilere oranla büyük bir baary elde etmekle birlikte, yine eit temsiliyeti saladmz da belirtmek isterim. Bu seçim sürecinde kadnlarn, gençlerin büyük bir baars söz konusu. Yapm olduumuz seçim kampanyasnda en büyük emei kadnlar ve gençler verdiler. Kadnlarn emeiyle, katk sunan tüm kadn ve gençlere teekkür ediyoruz. Ayrca cezaevlerinde tüm kadn yoldalarmza mesajlaryla her zaman yanmzda olduklarn, gösteren tüm zindandaki kadn yoldalarmza selamlarmz sunuyoruz. Tek adam rejiminin son seçimle hayata geçirildii bu dönemde bize düen tarihsel görevler son derece önemlidir. Bu rejim karsnda güçlü bir kadn yapsyla bulunduumuzu belirtmek isteriz. Tek adam rejimine kar kadn mücadelesi büyük bir mücadele balatacaktr.

KADINLARIN SESN YÜKSELTMEK

Kadnlarn sesi ve gücü olduklarn, bugüne kadar da bu sesin büyüyerek devam ettiini söyleyen Buldan, öyle konutu:

Geçmi dönemde de sisteme kar yürüttüümüz mücadele büyük bedeller ödeyen biz kadnlarz. Bunu anlayarak önümüze bir yol hatt koyduk ve bunu baardk. E Bakanlk sistemini hayata geçirdik. Kadnerkek eit temsiliyetini karar mekanizmalarnda hayata geçirdik. Kadn meselesindeki duyarllyla kadn kurumlarmz tarihe önemli bir not dütü. Kadnlarn yaad sorunlara çözüm amacyla açtmz kadn kurumlar kayyumlar tarafndan kapatld. Ancak kadn kurumlar, kadn örgütlerine söz veriyoruz. Kadn özgürlük mücadelemiz asla sekteye uramayacak, daha da büyüyecektir. Parlamentoya girdiimiz günden bugüne, kadnlarn yaad skntlar, kadnlara uygulanan her türlü eitsizlii gündeme getiren bizler olduk. Kadnlarn sesi olduk, gücü olduk. Bu ses, bugüne kadar büyüyerek devam etti, bundan sonra da büyüyecek. 26 dönemde en çok kadn temsiliyetini salayan parti olarak, kadnlarn tüm sorunlarn dile getirmek bizim görevimiz olacaktr. imdi demokratik mücadeleyi daha da yükseltmek istiyoruz. Önümüzde yürümemiz gereken çok yol var. Buradan Hakkari Milletvekilimiz Sayn Leyla Güvene selamlarmz iletiyoruz ve tahliye edilmesini istiyoruz. Sayn Güven gibi cezaevinde bulunan tüm kadn yoldalarmz aramzda görmek istiyoruz.

Buldann konumasnn ardndan toplant basna kapal olarak yapld.

Ana Sayfaya Git