HDP'li Yıldırım'ın hapis cezası uygun bulundu

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi, eski HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım'a yerel mahkemece verilen 7 yıl 6 ay hapis cezasını yerinde buldu.

Haberler 30.05.2019 - 12:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

4. Ceza Dairesi, Gülser Yldrma, Mardin 3. Ar Ceza Mahkemesince silahl terör örgütüne üye olmak suçundan verilen 7 yl 6 aylk hapis cezas kararn, sank avukatlarnn itiraz üzerine inceledi.

CEZAYA ONAY VERD

Yaplan yarglamaya, toplanp deerlendirilen delillere, mahkemenin kovuturma sonucunda oluan inanç ve taktirine, gösterilen gerekçe ve dosya içeriine göre yerel mahkemenin kararnda bir isabetsizlik bulunmadn belirten daire, kararda hukuka aykrln bulunmadn, delillerde ve ilemlerde eksikliin olmadn kaydetti.

Eylemin doru olarak nitelendirildiini ve kanunda öngörülen suç tipine uyduunu deerlendiren daire, ispat bakmndan da mahkemenin deerlendirmesinin yerinde olduuna hükmetti.

Yerel mahkemenin verdii kararda bir isabetsizliin bulunmadna dikkati çeken daire, sank avukatlarnn tahliye talebini de reddetti.

Mardin 3. Ar Ceza Mahkemesinde, 19 Nisan 2018deki karar durumasnda, Yldrm, silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 7 yl 6 ay hapis cezasna çarptrlm ve tutukluluunun devamna karar verilmiti.

Ana Sayfaya Git