HDP’liler ‘1 saatlik işe iki yevmiye’ vereceğiz diye çağırdıkları çocuğu dağa götürmüş

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi yapan aileler, korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan 82 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması nedeni ile 599’uncu günde nöbetlerine kaldıkları otelde devam ediyor. Yusuf Ödümlü'nün babası HDP'lilerin oğlunu 1 saatlik işe iki yevmiye verecekleri vaadiyle çağırdıklarını ve oradan da dağa götürdüklerini söyledi.

Haberler 26.04.2021 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn terör örgütü PKK mensuplar tarafndan daa kaçrld iddiasyla HDP Diyarbakr il binas önünde oturma eylemi yapan aileler, korona virüs tedbirleri kapsamnda uygulanan 82 saatlik sokaa çkma kstlamas nedeni ile 599uncu günde nöbetlerine kaldklar otelde devam ediyor. Yusuf Ödümlünün babas HDPlilerin olunu 1 saatlik ie iki yevmiye verecekleri vaadiyle çardklarn ve oradan da daa götürdüklerini söyledi.

çocuklarnn terör örgütü PKK mensuplar tarafndan daa kaçrld iddiasyla 3 Eylül 2019dan itibaren farkl kentlerden Diyarbakra gelerek HDP il binas önünde oturma eylemi balatan ailelerin evlat nöbeti 599uncu gününde korona virüs tedbirleri kapsamnda uygulanan 82 saatlik sokaa çkma kstlamasnda kaldklar otelin toplant salonunda sürüyor.

HER LDE BU EYLEM BALATSINLAR

2014 ylnda Siirtin irvan ilçesinde 16 yandayken kaçrlan olu Yusuf için eylemini sürdüren Nurettin Ödümlü, evladn HDPlilerin kandrdn ileri sürdü. Baba Ödümlü, irvana geldiler. Gece geldiler çocua dediler ki, Siirtte gel, bir yük var, indir. 1 saatlik ie sana iki yevmiye vereceiz diye çocuu kandrp götürdüler. Ben burada dadakilere hepsine sesleniyorum. nsanlar niye öldürüyorsunuz. Niye siz öleceksiniz, evinize gelin. Gelin teslim olun. Siz devlete teslim olursanz, devlette sizi anne, babalarnza teslim ediyor. çocuu dada olanlar gelsin. Bu devleti sevenler gelsin, herkes bize destekçi olsun. Her ilde bu eylemi balatsnlar. Bize dediler Yusuf ölmü. Onun için annen hastadr. Olum, sen neredeysen en aznda bir ses ver, bir mesaj gönder dedi.

Ana Sayfaya Git