HDP'liler, Talabani'nin cenaze töreni Süleymaniye'ye gitti

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay başkanlığındaki HDP heyeti önceki gün tedavi gördüğü Almanya'da yaşamını yitiren Irak eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin cenaze törenine katılmak üzere Diyarbakır'dan Irak'ın Süleymaniye kentine hareket etti. HDP Sözcüsü Osman Baydemir, Cumartesi günü Diyarbakır'da Talabani için taziye kuracaklarını söyledi.

Haberler 06.10.2017 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Almanyada tedavi gördüü hastanede sal günü hayatn kaybeden Irak eski Cumhurbakan Celal Talabaninin yarn Irakn Süleymaniye kentinde yaplacak ceneza törenine katlmak HDPli bir heyet Diyarbakrdan hareket etti.

KMLER BULUNUYOR

Aralarnda HDP E Genel Bakan Serpil Kemalbay, TBMM Bakan Vekili Pervin Buldan, HDP Sözcüsü Osman Baydemir, Diyarbakr Milletvekili mam Taçer, Ar Milletvekili Dirayet Tademirin yan sra DTK E Bakan Leyla Güvenin de aralarnda bulunduu heyet, Süleymaniyeye hareketin önce HDP Diyarbakr l Bakanlnda basn toplants düzelendi. Parti Sözcüsü Osman Baydemir, Celal Talabani için Diyarbakrda 7 Ekim Cumartesi günü taziye kurulacann belirtirek, öyle konutu:

DYARBAKIRDA TAZYE

Mam Celal Talabani, bütün Kürdistan corafyasnda yaayan tüm Kürt halknn amcasyd. Talabani, bütün yaaman halknn özgürlüü için adayan, yeri doldurulamayacak büyük bir diplomattr. Güney Kürdistandaki yas, ayn zamanda bizim yasmzdr. 40 milyon Kürt halknn ve bize göre yürei bar için, demokrasi için çarpan tüm halklarnn ayn zamanda ortak yasdr. Milyonlarn taziye dileklerini bata ei Hero Talabani olmak üzere, Kürdistan Yurtseverler Birlii Partisi olmak üzere bütün Kürdistan halkna taziye dileklerimizi iletmek üzere gidiyoruz. Demokratik Toplum Kongresinin ev sahipliinde Balar lçesinde bulanan Temiran yasevinde Cumartesi günü taziyeler kabul edilecek. Bizler tpk Güney Kürdistanda olduu gibi Kuzey Kürdistanda ve dünyann dört bir yannda olduu gibi bütün halkmzla birlikte ayn yas yürekten paylayoruz. Umut ediyorum bütün bu çabalar Mam Celalin bizlere miras olarak brakt bayra yere düürmeden, yükselterek hayat bulmas konusunda çabalarn yükselmesine katk sunsun. Zira, Mam Celalin bir vasf kendi halknn özgürlüü için ne kadar mücadele ettiyse ayn ekilde Ortadou halklarnn bara ve demokrasiye kavumas konusunda da engin bir tecrübesi, engin bir mücadelesi ve ayn zamanda engin bir dehas vard. Bizlere brakm olduu miras ayn zamanda ulasal ittifaknn oluumunun mirasdr.

Baydemirin açklamasnn ardndan HDPli heyet Talabaninin cenaze törenine katlmak üzere Irakn Süleymaniye kentine hareket etti.

Ana Sayfaya Git