HDP'nin Adana mitingi

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, "Halkın iktidarı kurulana kadar yerel yönetimlerde yerel demokrasi anlayışını var edeceğiz. Tek başımıza iktidara gelemediğimiz yerlerde de demokrasi güçleri iktidara gelsin diye olanca gücümüzle, mücadelemizle o güçlere destek vereceğiz, oy vereceğiz." dedi.

Haberler 26.03.2019 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Temelli, partisince Seyhan ilçesi Karasu Mahallesinde düzenlenen mitingde yapt konumada, 31 Martta sanda gidileceini hatrlatt.

Yaam, bar, demokrasiyi savunduklarn belirten Temelli, tüm kimlik ve inançlarn yan yana gelmesi gerektiini ifade etti.

Temelli, ülkede beka sorunu olmadn, isizlik ve yoksulluk sorunu bulunduunu savundu.

Seçimlerde bir stratejileri olduunu vurgulayan Temelli, öyle devam etti:

Bir seçim stratejisi ortaya koyduk. Dedik ki ktidara geleceimiz her yerde HDP iktidara gelecek, kayyumlar (kayyum atanan belediyeleri) geri alacaz. Onun ötesinde iktidara geleceiz. Muta, Bingölde, Karsta iktidara geleceiz. Daha ötesinde Türkiyenin her yerinde iktidara geleceiz. Meclislerde Seyhanda olduu gibi temsil edileceiz. Halkn iktidar kurulana kadar yerel yönetimlerde yerel demokrasi anlayn var edeceiz. Tek bamza iktidara gelemediimiz yerlerde de demokrasi güçleri iktidara gelsin diye olanca gücümüzle, mücadelemizle o güçlere destek vereceiz, oy vereceiz. Bunu anlayamayanlar bizi suçlamaya devam ediyorlar.

Temelli, sanda sahip çkacaklarn belirterek, Bir oyumuzu bile ziyan etmiyoruz, etmeyeceiz. Dost ve düman bilsin ki biz kazanacaz, mutlaka kazanacaz. dedi.

Ana Sayfaya Git