HDP'nin adayları belli oldu

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan İstanbul’dan, Sezai Temelli ise Van’dan aday gösterildi. Diyarbakır'da birinci sırada Dr. Selçuk Mızraklı yer aldı.

Haberler 22.05.2018 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisinin (HDP) 24 Haziran milletvekili seçimleri için adaylk listesi kesinleti. HDP E Genel Bakanlar Pervin Buldan stanbuldan, Sezai Temelli ise Vandan aday gösterildi. HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen ise yeniden Karstan aday oldu. Grup Bakanvekilli Meral Dan Beta ise Vandan aday.

Önceki dönemde Ermeni kimliiyle Meclise giren Garo Paylan yeniden aday gösterildi. Paylan bu dönem seçim bölgesi olan stanbul yerine Diyarbakrdan aday gösterilecek. Arap kimliiyle bilinen Meclis Bakanvekili Mithat Sancar yeniden Mardinden aday oldu. Alevi kimliiyle bilinen Turgut Öker ve Ali Kenanolu stanbuldan, Kemal Bülbül ise Antalyadan aday gösterildi. Süryani kimliiyle bilinen Avrupa Süryaniler Birlii (ESU) Türkiye Sorumlusu Sabro Gazetesi Genel Yayn Yönetmeni Tuma çelik de Mardinden aday. zid kimliiyle bilinen ve Diyarbakrdan geçtiimiz seçimlerde milletvekili seçilen Feleknas Uca bu kez Batmandan aday.

slami kimliiyle bilinen Hüda Kaya yeniden stanbuldan aday oldu. Kaya ile birlikte Demokratik slam Kongresi (DK) Üyesi ve ayn zamanda Dicle Üniversitesi lahiyat Fakültesi Öretim Üyesi Prof. Dr. Nurettin Turgay da zmirden aday.

ONUR HAMZAOLU ADAY DEL

Adaylk için ismi geçenlerin banda olan ve 101 gündür tutuklu bulunan HDK E Sözcüsü Onur Hamzaolunun aday olmayacan bildirdii örenildi. HDKnin dier E Sözcüsü Gülistan Koçyiit, Mutan aday gösterilecek.

AHMET IK, STANBUL 2NC BÖLGEDEN ADAY

HDP listesinden 2 gazeteci de aday listesinde yerini ald. Ahmet k, stanbul 2nci bölgeden aday gösterilirken, Tayyip Temel de Vandan aday gösterildi.

Asrn Hukuk Bürosu avukatlarndan Ebru Günay ve Cengiz çiçek de aday gösterildi. Günay Mardinden, çiçek ise Vandan aday gösterildi. Mehmet Öcalann olu ve eski HDP Mardin l E Bakan Ömer Öcalan da Urfadan aday gösterilecek.

BARI ATAY, HATAY ADAYI

Sol ve sosyalist hareketlere de listeden yer veren HDPde TP kurucu üyelerinden Bar Atay, Hataydan, uzun bir dönem Sosyalist Demokrasi Partisi Genel Bakanlk görevini yürüten ve 7 Haziran 2015 seçimlerinde de HDPden seçilen Rdvan Turan Mersinden, Devrimci Parti Genel Bakan Musa Pirolu, Sosyalist Meclisler Federasyonundan Dilad Canbaz, Erkan Ba, Halkevleri Genel Bakanln önceki dönem yürüten Oya Ersoy stanbuldan, ESP E Genel Bakan Yardmcs Murat çepni ve Sosyalist Yeniden Kurulu Partisi E Genel Bakan Tülay Hatimoullar zmirden aday gösterildi.

mam Taçer yeniden Diyarbakrdan aday gösterildi. DTK E Bakan Bedran Öztürk yeniden Ardan aday gösterilirken, tutuklu DTK E Bakan Leyla Güven de Hakkariden aday gösterildi. Özgürlük ve Sosyalizm Partisi (ÖSP) Genel Bakan Yardmcs Nusrettin Maçin da Urfadan aday gösterildi.

Feminist kimliiyle bilinen HDP Grup Bakanvekili Filiz Keresteciolu Ankaradan, Kadn Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Tademir de yeniden Ardan aday gösterildi. HDPnin önceki dönem e genel bakanln yapan Serpil Kemalbay zmirden aday gösterildi.

VEL SAçILIK, ANKARA ADAYI

Yüksel Caddesinde imizi geri istiyoruz eylemleriyle kamuoyunun yakndan tand Veli Saçlkn da Ankaradan aday gösterilecei örenildi.

Diyarbakrn Sur ilçesindeki çatmalar srasnda Surda aylarca mahsur kalan ve çktktan sonra 2 yandaki kz Beritan Tosun ile birlikte tutuklanan Remziye Tosun da Diyarbakrdan kesin seçilecek bir yerden aday gösterildi. arkc Ferhat Tunç ise HDPnin bu dönem iddial olduu kentlerden birisi olan Aydndan aday gösterildi.

GERGERLOLU KOCAEL, KATIRCIOLU STANBULDAN ADAY

KHK ile ihraç edilen Yazar-Akademisyen Ömer Faruk Gergerliolu Kocaeliden, ekonomist Erol Katrcolu ise stanbuldan aday gösterildi. 4 Kasm 2016 tarihinde tutuklanan ve halen Sincan F Tipi Kapal Cezaevinde tutuklu bulunan HDP mral Heyeti Üyesi dris Baluken bu kez Batmandan aday gösterildi. Heyet Sözcüsü olan Srr Süreyya Önder ise aday olmad.

Ana Sayfaya Git