HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş oldu

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP), 24 Haziran'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Edirne Cezavi'nde bulunan eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın aday yapılmasını kararlaştırdı. HDP Parti Meclisi, seçim ile ilgili çalışmalar için de Parti MYK'sına yetki verdi.

Haberler 26.04.2018 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDPnin 24 Haziranda yaplacak olan Cumhurbakanl seçimi ile ilgili adaylk konulu Partili Meclisinde, HDPnin Cumhurbakanl seçiminde kendi adayn gösterecei ve adayn da hakknda yürütülen soruturma nedeniyle 4 Kasm 2016 tarihinden beri Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan eski E Genel Bakan Selahattin Demirta olmas kararlatrld. Demirta dnda baka bir aday isminin konuulmad PM toplantsnda ayrca seçim çalmalar ve görümeleri için Parti MYKsna da yetki verilmesi kararlatrld.

KAMPANYA 30 NSANDA BALIYOR

Demirta için kampanya çalmasna 30 Nisanda stanbulda balanaca belirtildi.

Demirta, 2013 ylnda stanbul Kazlçemedeki nevruz kutlamasnda yapt konumadan dolay Terör örgütü propagandas yapmak suçundan stanbul 26nc Ar Ceza Mahkemesinde yargland davann 30 Nisandaki durumasna katlacak. Durumay partinin e genel bakanlar ile çok sayda milletvekilinin izleyecei ve kampanya startnn HDP stanbul l Tekilat tarafndan buradan verilecei örenildi.

Ana Sayfaya Git