HDP’nin Diyarbakır mitingine çağrı

HDP’nin “Onurlu barış için demokratik çözüm” şiarıyla 22 Temmuz’da Diyarbakır’da düzenleyeceği mitinge katılım çağrısında bulunan Tertip Komitesi üyeleri, “Savaşın son bulması için hep birlikte haykırmalıyız” dedi.

Haberler 20.07.2019 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakr l Örgütü, 22 Temmuzda Onurlu bar için demokratik çözüm iaryla Diyarbakr stasyon Meydannda miting düzenliyor. çevre illerden de katlmn salanaca mitinge ilikin çalma yürüten HDPliler, halk mitinge davet etti. Özellikle Diyarbakr ve ilçelerinde HDPli vekiller ve yöneticiler, sokak sokak gezerek bildiriler datyor.

stasyon Meydannda Pazartesi günü saat 17.00de gerçekletirilecek olan mitingde, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Ebakan Leyla Güven, Halklarn Demokratik Kongresi (HDK) E Sözcüsü Gülistan Klç Koçyiit, Halklarn Demokratik Partisi (HDP) E Genel Bakan Sezai Temelli, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) E Genel Bakan Mehmet Arslan, Kamu Emekçileri Sendikalar Konfederasyonu (KESK) E Genel Bakan Mehmet Bozgeyik, Özgür Kadn Hareketi (TJA), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) E Genel Bakan ahin Tümüklü ve Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Bakan Sinan çiftyürek halka hitap edecek. Mitingde, çarnewa ve Koma Azad da ezgileriyle sahne alacak.

KADINLAR SAVAA DUR DYECEK

Tertip Komitesi üyeleri, mitinge katlm çarsnda bulundu. Miting Tertip Komitesi üyesi Arzu Kzlkaya, ülkenin 40 yldr sava ortamnda olduunu belirterek, bu savan bütün toplumu etkisi altna aldn söyledi. Yaanan sava ortamnda Dur demek amacyla mitingi düzenlediklerini ifade eden Kzlkaya, Özellikle kadnlar savan en büyük kaybedeni oluyor. Bu nedenle özellikle kadnlar bu savaa dur diyecek. Bu savaa kar sesimizi yükseltmeliyiz çarsnda bulundu.

SAVAIN SON BULMASI çN HAYKIRMALIYIZ

Tertip Komitesi üyesi Muhhamed Erkiz de, HDPnin sava politikalarna kar olduunu ve savan topluma hizmet etmediini belirterek, Sava politikalarna kar durmak için mücadele ediyoruz. Savaa kar demokratik siyaset ve demokratik çözümün ön planda olmas gerekiyor. Sava sadece halklar bir birine dümanlatran bir araçtr. Buna kar bizler tüm toplumsal kesimleri, halklar, savaa kar ses çkarmak için 22 Temmuzda stasyon Meydanna çaryoruz. Savan son bulmas için hep birlikte haykrmalyz dedi.

Ana Sayfaya Git