HDP'nin Diyarbakır'daki mitingleri

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli "Hep birlikte sandığa gideceğiz. Sandıktan barış çıkacak, demokrasi çıkacak"

Haberler 28.03.2019 - 01:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP E Genel Bakan Sezai Temelli, Hep birlikte sanda gideceiz. Sandktan bar çkacak, demokrasi çkacak. dedi.

Temelli, partisince Diyarbakrn Bismil ve Silvan ilçelerinde düzenlenen mitinglere katld.

Bismildeki mitingde partililere seslenen Temelli, insanlarn ayrtrlmasna kar olduklarn ifade ederek, Biz asla dini siyasete alet etmedik, etmeyeceiz de. Kürtüyle, Türküyle, Alevisiyle, Sünnisiyle, bütün farkllklarmzla yan yanayz. Farkllklarmzdan güç alyoruz. Farkllklarmz siyasete alet edenlere, çok güçlü bir cevap vereceiz. Hep birlikte sanda gideceiz. Sandktan bar çkacak, demokrasi çkacak. diye konutu.

SANDIA SAHP çIKIN çARISI

Seçmenlere sandklara sahip çkmalar çarsnda bulunan Temelli, öyle devam etti:

Bu seçimlerde kimliimize, irademize hep birlikte sahip çkacaz. Be gün kald. Bu be gün boyunca sandklara gideceiz, müahit olacaz. Nerede oyumuzu kullanmamz gerekiyorsa oraya mutlaka gideceiz. Sandklar kaçryorlar, o sandklar nereye giderse gitsin, o sandklarn peinde olacaz. Asla vazgeçmeyeceiz. Oyunuza sahip çkn, umudunuza sahip çkn, umudunuzu yalnz brakmayn.

Temelli, daha sonra Silvan ilçesinde düzenlenen mitingde, 31 Mart seçimlerinde birçok yerde belediyeleri kazanacaklarn söyledi.

Zaman zaman Abdullah Öcalan lehine slogan atlan mitinglerde, etkisiz hale getirilen teröristler için sayg duruunda bulunuldu.

Ana Sayfaya Git