HDP'nin hayır ziyaretleri!

DBP, HDP ve DTK yöneticilerinden oluşan bir grup, Diyarbakır'daki Kürt siyasi parti ve sivil toplum örgütlerine; "hayır" ziyaretleri yapıyor.

Haberler 14.02.2017 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) E Genel Bakanvekili Gülcihan imek, Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili mam Taçer ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) E Bakanlk Divan Üyesi Gülistan Akelden oluan heyet, Diyarbakrda önceki gün balatt Kürdistan parti ve STKlar hayr destei için yürüttüü ziyaretler sürüyor.

Grup dün de Özgürlük ve Sosyalist Partisi (ÖSP), NUBIHAR, Azadi Hareketi ve Devrimci Demokrat Kürt Derneine (DDKD) gitti.

SORUNLARIMIZI TARTIMA ZAMANI

Azadi Hareketi binasnda gerçekleen ziyarette konuan Gülcihan imek, Referandumda birlikte Hayr örgütlemeliyiz. Hayr demek Kürdistanda yaratlan politika ve ykmlara dur demektir iddiasnda bulundu. HDP Diyarbakr Milletvekilli mam Taçer, eyh Said bakaldrsnn baarl olmamasnn en büyük nedeninin Kürtler aras birliin salanmamas olduunu öne sürerek Kuzey Kürdistanda partilerin bir araya gelmesi Kürdistann dier dört parçasna moral olup burada diyalog ve birlik kurabilirsek bu dier parçalarda da salanr. Bundan dolay sk sk yan yana gelip sorunlarmz tartmalyz diye konutu.

KÜRTLERE KARI ASMLASYON VE NKR DEVAM EDYOR

DTK Bakanlk Divan üyesi Gülistan Akel ise unlar söyledi: Farkl partiler olabiliriz ancak Üçüncü Dünya Sava diye nitelenen sava Kürtlerin kalbinde gerçekleiyor. Referandum bizler için bir viraj parlamenter sistemi deitirmeye çalyorlar. Bu bizim için bir ey deitirmeyecektir. Her zaman Kürtlere kar asimilasyon ve inkar politikalar devam edecektir iddiasnda bulundu.

KÜRTLERN ÖLMED GÜN YOK

Azadi Hareketi Sözcüsü Sedat Doan da, Ortadouda Kürdün öldürülmedii gün olmadnn belirterek, 50 milyon nüfusa sahip olan bir halkn halen kendi dilinde eitim göremediini söyledi. Doan, Kürtlerin bin yldr zulüm gördüklerini belirterek kimsenin korku ve tehdit ile Kürtleri teslim alamayacan altn çizdi.

Ana Sayfaya Git