HDP'nin 'kalesinde' AK Parti kazandı

Resmi olmayan sonuçlara göre Dargeçit Belediye Başkanı seçilen Aksoy ilçede yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor.

Haberler 03.04.2019 - 01:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Partinin kuruluundan bu yana Mardinde HDPnin kalesi olarak görülen Dargeçit ilçesinde AK Partinin aday Mehmet Cüneyt Aksoy, oylarn yüzde 50,59unu alarak resmi olmayan sonuçlara göre belediye bakan seçildi.

Türkiyede terör olaylarnn en sk yaand Dargeçit ilçesinde 2015 ylnda terör örgütüne yardm ve yataklk ettii gerekçesiyle görevden alnan ve tutuklanan HDPli Zeynep Sipçikin yerine atanan kayyumun çalmalar vatandan takdirini kaznd. Dargeçitli vatandalar, 31 Mart yerel seçimlerinde tercihi AK Partinin aday Mehmet Cüneyt Aksoydan yana kulland. Dargeçitte seçim sonuçlarnn açklanmasyla birlikte vatandalarn heyecanl bekleyii yerini zafer kutlamalarna brakt.

Seçim zaferi ile ilgili konuan Aksoy, AK Partinin kurulduundan beri ilk defa Dargeçitte kazandn söyledi. Seçim boyunca vatandalarn görevini yaptn ve kendilerine güvendiini aktaran Aksoy, nallah mazbatay alr almaz yeni bir döneme gireceiz ve halkmzn bize olan güvenini boa çkarmayacaz. Her zaman ve her anda bu milletimizin yannda olmaya devam edeceiz. Bu halk hizmete susamt. Kayyum döneminde tabi güzel hizmetler oldu. nallah bundan sonraki 5 yllk süre zarfnda da daha güzel hizmetler bekliyor Dargeçitti. Yarn inallah krsal mahallelerden hizmetler balayacaz. Hiç zaman kaybetmeden ileri devam ettireceiz dedi.

Verdiimiz sözleri tutacaz

Vaatlerinin banda ilçe merkezi ve sorunlu yollarn kalmayaca olduunu hatrlatan Aksoy, öyle devam etti:

Bütün sokaklarmz bitmi olacak demitik. Ayrca ilçenin istihdam noktasnda skntlar var. Tabi büyüklerimizin de desteiyle bunu çözmeye çalacaz. Gençlerimizi en verimli dönemlerinde üretime katklarn salamaya çalacaz. Gençlerimizin yannda olacaz, bundan emin olsunlar. Kadnlara yönelik projelerimiz olacaktr. Ayrca hastane konusunda vatandalarmzn talepleri oldu. Biz o konuda da onlara güvence verdik. nallah büyüklerimiz bu konuda elimizden tutacaklar. En azndan 7-8 poliklinik açacaz.

lçe giri çklarn 24 saat açk hala getirmek için çalacaz

Ailesinden ilk defa birinin siyasete girdiini kaydeden Aksoy, Sa olsun halkmz bize güvendi. Bu konuda halkmza minnettarz. nallah bu güveni boa çkarmamaya çalacaz. Hamdolsun halkmz bizden yana tercihini kulland. Gönüllerini bize açt. Özellikle ekiplerimizle ziyaretlerimizde vatandalarmzla istiarelerde bulunduk. Eksiklikler üzerinde deerlendirmeler yaptk. Vatandalarmzn mesajlarn iyi okuduk. Bu mesajlar iyi okuduumuzu da anladlar. Bizler hizmet olarak ilçemiz saat 18.00da güvenlik nedeni ile giri çk kapanyor. nallah ilerleyen süreçte ilçemize 24 saat giri ve çklar olacak. Dargeçitte huzur hakim olacak diye konutu.

AK Parti Dargeçit lçe Bakan Mehmet Beir Klç da, 9 yldr ilçe bakanl yaptn ifade ederek, lçemizde kardeliin ve barn salanmas için elimizden geleni yaptk. Dargeçitte tertemiz bir sayfa açtk ve ilçemize bar kardelii huzuru ilçemize teslim edeceiz eklinde konutu.

Gençler seçimlerden memnun

Dargeçitli gençlerden Muhammed Acar, ilçelerindeki seçim sonuçlarndan dolay mutlu olduklarn söyledi. Acar, 40 yllk örgüt tahakkümünün bu seçim ve bakanmzla krldna inanyorum. Bugün demokrasi kardelik kazand diyorum dedi.

Dargeçitli vatandalardan Halef Bilgiç de tarih yazdklarn ifade ederek geçmi yllarda çok zorluklar çizdiklerinin altn çizdi.

Ana Sayfaya Git